Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Escapades a 30 minuts de Barcelona

Escapades a 30 minuts de Barcelona

Tens mig dia lliure? T'oferim un recull d'escapades molt prop de casa. El temps no és excusa!

Montgat
Montgat
Per Maria Junyent |
Advertising

Organitzar una escapada no ha de ser una cosa feixuga i recargolada. La rodalia de Barcelona va servida de llocs que cal que conegueu. No serà necessari reservar habitació a un hotel singular o muntar un 'planing' d'horaris de vols. Només necessiteu, més o menys, mitja hora i ganes de conèixer nous racons. I si us quedeu amb ganes de més, per què no proveu visitar alguna de les excursions que us hem preparat per fer amb família. Esteu preparats? Som-hi?

NO T'HO PERDIS: Que no teniu cotxe? Tampoc és problema, aquí teniu escapades genials que només necessiten un bitllet de tren.

Restaurants

Montgat: els estius d'ahir

icon-location-pin Fora de Barcelona

Fins fa un any, mai havia anat a Montgat, perquè fins fa un any no sabia que hi havia el xiringuito dels meus somnis: el dels Banys Virgen del Carmen, a la platja de Sant Joan, just passat el turó que separa Barcelona i el Maresme. Aquí no hi ha cap rastre de l’estil californià que impera a la Barceloneta, ni asèptic chill-out ni amanides emulsionades ni ginebra prèmium. Són ben bé els antípodes d’aquest concepte: taules llargues, tovalles de quadres, un sostre de canya que fa una ombra que fa ganes de quedar-s’hi a fer una família, gats, geranis i cambrers que somriuen, una espècie en perill d’extinció. I per coses cares de veure, els preus que tenen: 8 euros el plat de sardines, 4,50 les braves, 4,75 els calamarsets. I a peu de platja. Tot plegat tan idíl·lic que fa pena de compartir.

Museus i institucions

Sitges: això és vida

icon-location-pin Fora de Barcelona

Als anys noranta Sitges anava ple de cartells i adhesius que deien: "Sitges. Això és vida”. Cada vegada que prenc una canya al pati de La Guineu (Barcelona, 20), que estenc la tovallola a la platja de Balmins –sempre més tranquil·la i neta que les platges que queden per davant de la Punta– o que camino pel carrer de l’Aigua anant cap a El Cable (Barcelona, 1), penso el mateix: la vida, en el seu vessant més dolç i hedonista, i el blanc i la llum i Rusiñol que s’hi queda. Però el millor que té Sitges és tot el que no és el blanc, la platja, els patis i la llum, que sempre hi han estat. El millor és la gent que hi viu i que anima aquesta escenografia de conte amb mogudes com el Festival Internacional de Cinema Fantàstic –del 9 al 18 d’octubre–, o les 36 hores d’alegria i Festa Major el 23 i 24 de cada mes d’agost i amb iniciatives que creixen amb més il·lusió que recursos com la recent Palmera Torta, una associació sense ànim de lucre nascuda per animar el panorama musical sitgetà amb una programació regular de concerts.

Advertising
Llocs d'interès

Vallvidrera: retorn a la natura

icon-location-pin Sarrià - Sant Gervasi

“El Parc Natural de Vallvidrera no és el Central Park de Barcelona”, expliquen des de l’associació de veïns de Vallvidrera, cansats, entre d’altres motius, del fet que molta gent hi vagi sense consciència d’estar a un parc natural. La millor manera de conèixer Vallvidrera és de la mà d’algú que hi visqui, com per exemple l’equip del Centre Cívic Vázquez Montalbán (Reis Catòlics, 16). Entre les activitats que organitza el centre, fan caminades en grup. Les més populars són les nocturnes, per les quals cal reservar plaça amb temps. Al juliol no hi ha cap més caminada sota la lluna, però sí que en fan de diürnes. La propera va de mites i llegendes dels voltants de Vallvidrera (ds. 11 a les 10 h) que han passat de generació en generació. Dissabte 18 en fan una altra al parc del Castell de l’Oreneta i els Jardins de Sentmenat (ds. 18, 10 h). Gratis amb inscripció prèvia al 93 406 90 53.

Colònia Güell
©Maria Dias
Museus i institucions, Art i disseny

Colònia Güell: passat industrial

Passejar per la Colònia Güell, a Santa Coloma de Cervelló, és fer un viatge al passat, quan la indústria tèxtil va irrompre amb força a Catalunya. El 1890 l’empresari Eusebi Güell va començar a aixecar aquesta colònia, amb l’objectiu de crear un nucli industrial i urbà amb teatre, església i escola inclosa, amb una vida social i econòmica tutelada per l’empresa. El més sobtant de tot plegat és que la colònia és també una obra d’art modernista tota ella, que va ser projectada pels principals arquitectes del moment, entre els quals hi havia Gaudí, que es va encarregar de l’església: la cripta Gaudí, el que seria el pas previ a la Sagrada Família.
S’hi pot anar des de la plaça d'Espanya amb ferrocarril.

Advertising

El Prat de Llobregat: el mirador d'avions

icon-location-pin Fora de Barcelona

L’any 2007 des de l’Ajuntament del Prat de Llobregat es van adonar de com els agradava als veïns anar a veure enlairar-se els avions, i van col·locar uns quants bancs de ciment per la comoditat d’espectadors que passen hores i hores gaudint de l’espectacle. És el que és, avions que s’enlairen i que aterren, però tot plegat té un què de reconfortant i d’emocionant. A poc més de trenta metres de la pista, el soroll que fan els motors dels avions és demolidor. La terra tremola. S’hi pot anar amb bus urbà des de plaça d'Espanya.

Advertising