Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Com pots saber quan caduca el teu passaport Covid?

La vigència del certificat Covid varia en funció de com l'hagis obtingut: amb la pauta completa, havent passat la Covid o amb una prova negativa

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Sí, ens ha passat. Quan ens escanegen el certificat Covid abans d’entrar a un restaurant, tots hem pensat alguna vegada: “Què faig, si ara resulta que el tinc caducat?”. Després, surt el tic verd, seus a la taula i t’oblides de tot. Però pels més patidors, aquí hem fet aquesta guia per saber quan caduca el certificat Covid, perquè no hi hagi sorpreses desagradables. 

Cal tenir en compte que el passaport Covid es pot obtenir de diverses maneres, i la caducitat dependrà del motiu d’obtenció. Per exemple, pots tenir el certificat actiu perquè tens la pauta completa de vacunació, una PCR o test d’antígens amb resultat negatiu o perquè has passat la Covid-19. Aquí et desgranem la vigència del teu passaport Covid en funció de com l’has aconseguit.

  1. Si tens la pauta de vacunació completa, el passaport Covid, de moment, no caduca. La seva vigència és indefinida, però això canviarà l’1 de febrer de 2022. A partir d’aleshores, caducarà al cap de nou mesos i només es podrà prorrogar amb la dosi de reforç. 
  2. Si has passat la Covid-19, el passaport caduca al cap de sis mesos d’haver passat la malaltia. Per renovar-lo cal vacunar-se o bé fer-se una prova cada vegada que necessitis fer servir el passaport, per exemple per accedir a l’interior de gimnasos, bars, restaurants o residències de gent gran.
  3. Si t’has fet una PCR en un centre homologat per Salut i el resultat és negatiu, tens el passaport Covid amb una vigència de 72 hores.
  4. Si t’has fet un test d’antígens en un centre homologat per Salut i el resultat és negatiu, la validesa del passaport Covid només dura 48 hores. 

Actualment, cal ensenyar el certificat Covid per entrar a l’interior de bars i restaurants, gimnasos, centres esportius i a residències de gent gran, juntament amb el DNI. 

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat