Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mascarillas con válvula
Foto: ShutterstockMascarillas con válvula

Com són les mascaretes 'egoistes' que ja han prohibit a Madrid?

Fernando Simón les va denominar egoistes perquè estan pensades per evitar que el portador es contagiï però són menys eficaces a l'hora de no contagiar

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Després de gairebé mig any de la irrupció de les mascaretes en les nostres vides, encara hi ha molts dubtes sobre quines són més eficients, com hem de cuidar-les, què mascareta s'ha d'utilitzar en cada cas, on podem trobar mascaretes eficaces i que al mateix temps tinguin dissenys bonics...

L'última demostració que qualsevol mascareta no està indicada per evitar els contagis per coronavirus la trobem a Madrid, on s'ha prohibit l'ús de les anomenades "mascaretes egoistes".

Segons han publicat al Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid "la mascareta no ha d'estar proveïda de vàlvula exhalatòria, excepte en els usos professionals per als quals aquest tipus de mascareta pugui estar recomanada". És a dir, es prohibeix l'ús de les mascaretes FFP2 i FFP3 amb vàlvula. L'adjectiu 'egoista' el va donar Fernando Simón en roda de premsa: "Des del meu punt de vista, poden ser les egoistes: jo em protegeixo i els altres em preocupen poc. Protegeixen també d'infectar als altres, però no tant com les quirúrgiques", va advertir el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES).

Llavors, quina és la 'millor' mascareta? Segons Belén Padilla, vicepresidenta del Col·legi de Metges de Madrid, la millor opció és la mascareta quirúrgica. "La mascareta recomanada a tots els nivells quan una persona està infectada és la quirúrgica, que evita el pas de virus del pacient infectat cap a l'exterior i també protegeix a l'altra persona de poder adquirir-lo", va explicar Padilla a '20minuts'.

Ja sabeu, si soleu utilitzar una mascareta amb vàlvula, aneu pensant a escollir un altre tipus pel bé de tots.

NO T'HO PERDIS: Quin tipus de mascareta necessites? Esbrina-ho!

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat