Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Patinet elèctric
Servei Català de Trànsit

Comença la prohibició de pujar patinets elèctrics al transport públic

És un veto temporal i preventiu, a causa de l’explosió d’un patinet elèctric en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Fa poc informàvem que, a partir del mes d’abril, el casc serà obligatori per moure’s en patinet elèctric per Barcelona. Els usuaris d’aquest mitjà de transport, però, no només s’hauran de preparar per aquest canvi: a partir d’avui mateix, ja no es podrà pujar el patinet elèctric dins dels vagons del transport públic.

Ara bé, de moment, és una prohibició temporal i preventiva, a causa de l’explosió d’un patinet elèctric en un vagó dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Aquest veto temporal de sis mesos inclou el metro, l’autobús, els trens de Renfe, FGC i tots els mitjans de transport públic que no siguin serveis de transport escolar ni serveis discrecionals, els quals en queden exempts.

A més, la prohibició només afecta a patinets i monocicles elèctrics: es podrà seguir pujant les bicicletes elèctriques i altres vehicles de mobilitat personal al transport públic. 

La prohibició durarà fins al juliol i, durant aquest període de restricció, s’elaborarà una proposta de regulació sobre l’accés al transport públic de patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal, amb l’objectiu d’evitar situacions com la d’una explosió o incendi.

La proposta la consensuaran experts i agents interessats en la seguretat del sistema de transport: operadors, administracions, bombers, fabricants, tècnics i també les entitats que aglutinen els usuaris d’aquests vehicles elèctrics.

NO T'HO PERDIS: 13 coses que passaran a Barcelona el 2023

Ja pots llegir el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat