Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Dia Mundial del Teatre
Foto: Shutterstock

Dia Mundial del Teatre sense teatres

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

Cada 27 de març se celebra a tot el món el Dia Mundial del Teatre, una celebració envoltada en 2020 d'estranyesa a causa de les restriccions que mantenen els teatres tancats fins que acabi el confinament. Els principals agents del sector, però, han volgut aprofitar la jornada per reivindicar-se enfront a l'adversitat i marcar el camí d'un restabliment ràpid. La jornada no deixa de ser una festa que, malgrat tot, serveix per unir professionals i espectadors, també en aquests moments tan allunyats de qualsevol precedent. Aquí van algunes de les iniciatives més destacades.

Manifest Internacional
Cada any, una personalitat internacional de les arts escèniques rep l'encàrrec d'escriure un manifest que es tradueix i es difon per tot el planeta. Enguany l'ha escrit Shahid Nadeem, reconegut dramaturg de Pakistan i director del Teatre Ajoka, al Panjab. Al seu escrit 'Teatre com a santuari' destaca que “És hora de recuperar aquella relació simbiòtica entre l’artista i el públic, el passat i el futur. El teatre pot ser un acte sagrat i els actors poden convertir-se en els avatars dels papers que interpreten. El teatre eleva l’art de l’actuació a un pla espiritual més elevat. El teatre té el potencial de convertir-se en santuari i el santuari en un espai escènic”.

Manifest de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC)
Més en clau de resposta a la situació que viuen les arts escèniques catalanes a conseqüència de la crisi del coronavirus, l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) signa el manifest propi 'Tornarem a aixecar el teló', en ell destaquen que “caldrà canviar prioritats, cal valorar i donar molts més recursos a la investigació científica, tecnològica, a la sanitat... però sense deixar de banda el món de la Cultura, al Teatre. La Cultura és un bé essencial”.

Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA)
L'actor Joan Pera ha posat veu al missatge institucional de l'entitat que fa referència a la complicada situació que viu el teatre en aquests dies de confinament, i que acaba amb el missatge “Ens veurem aviat”.



Teatre Lliure
Sota el lema “Et trobem a faltar teatre, fins ben aviat” el Teatre Lliure també ha publicat un vídeo en què intèrprets, crítics teatrals i abonats del teatre reciten frases cèlebres d'obres de Shakespeare, Ibsen, Txékhov, Calderón de la Barca o Fernando de Rojas, entre altres.


 

 NO T'HO PERDIS: Teatre a casa

Últimes notícies

    Publicitat