[title]
La gastronomia és part de la identitat de Barcelona, i malgrat que penseu que ja no queda res per descobrir, la ciutat acull noves obertures que no us podeu perdre. I no només ho diem nosaltres.
La prestigiosa guia Opinionated About Dining (OAD Guide) –que es va presentar com una alternativa a la Guia Michelin– ha inclòs dos restaurants de Barcelona entre el top 20 dels millors nous establiments d’Europa.
Si donem un cop d’ull al rànquing, el primer que trobem és l’Amar Barcelona, en sisena posició, el restaurant liderat per Rafa Zafra que es planteja com la “casualització” del luxe. Des que va obrir la primavera del 2022, Zafra ofereix una carta basada en la cuina mediterrània i els productes de primera qualitat, com el caviar i les ostres.
L’Amar Barcelona també fa una picada d’ullet als clàssics de la carta de l’antic Hotel Ritz de Barcelona, un espai que ara ocupa l’hotel El Palace i on es troba el restaurant.

Si baixem unes posicions, en la 17a hi ha el Suto, un restaurant liderat per Yoshikazu Suto, un jove xef que, després de treballar en restaurants de prestigi com l’Enigma i el Disfrutar, va inaugurar el seu propi local.
Suto va convertir un bar del barri de Sants en un restaurant amb capacitat per a sis comensals i amb un menú de degustació basat en la cuina japonesa, ingredients de qualitat i originalitat.

Els 10 millors nous restaurants d’Europa
1. Knystaforsen, Rydöbruck (Suècia)
2. Asador O Pazo, Padrón (Espanya)
3. Brothers, Múnic (Alemanya)
4. Pabú, Madrid (Espanya)
5. Vaisseau d’Adrien Cachot, París (França)
6. Amar Barcelona, Barcelona (Espanya)
7. Eichhalde, Freiburg (Alemanya)
8. 55 Pasos, la Corunya (Espanya)
9. Fuentelgato, Huerta del Marquesado (Espanya)
10. Row on 5, Londres (Regne Unit)
*Podeu consultar la llista completa d'OAD Guide aquí