Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Manifestació LGTBI Barcelona
FOTO: ShutterstockManifestació LGTBI Barcelona

El 15% dels homes joves de Catalunya considera l'homosexualitat un problema greu

És la franja d'edat i gènere en què aquesta tendència és més alta, que gairebé duplica la percepció de la gent de 65 anys

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Fa uns dies l'Obsrvatori contra l'Homofòbia (OCH) va publicar unes dades que mostraven que les incidències contra el col·lectiu LGTBIQ+ a Catalunya es van disparar un 27,4% durant el 2023 respecte a l'any anterior. Ara, a més d'aquest preocupant percentatge, també arriba un altre que assegura que el 15% dels homes entre 18 i 24 anys consideren l'homosexualitat un problema greu.

Les dades són el resultat del Sondeig Opinió Catalunya 2023 de l'Institut de Ciències Polítiques i Socials (ICPS), que mostra que la franja d'edat d'homes joves és la que té més prejudicis contra el col·lectiu LGTBIQ+. De fet, la franja d'homes joves gairebé duplica la de de les persones de més de 65 anys i triplica la mitjana pel que fa a la percepció negativa de l'homosexualitat. Per altra banda, la xifra contrasta amb les noies de la mateixa franja d'edat, de les quals només un 3,9% d'elles consideren greu l'homosexualitat, per sota de la mitjana general (5,1%).

Infografia: ACN

El suport al feminisme

A més, el sondeig també ha analitzat altres tendències com la del suport al feminisme. Segons l'enquesta, les dones de més de 65 anys i els homes de 18 a 24 anys són les franges d'edat i gènere que menys estan d'acord amb el feminisme, amb un 53,3% i un 57,7% dels suports, respectivament. Els percentatges de suport al feminisme en aquestes dues franges estan per sota de la mitjana tant en homes (68,4%) com en dones (65,9%).

Segons ha avançat l'ACN, el director acadèmic de l'ICPS, Oriol Bartomeus, ha explicat que les xifres mostren que els nois i noies joves són "realitats diferents" més que en altres generacions i ho ha relacionat amb el "neomasclisme" de la societat catalana. "No sabem què, però aquí està passant alguna cosa", ha afegit Bartomeus.

La percepció de la immigració

D'altra banda, l'enquesta també ha analitzat la percepció de la immigració a la societat catalana. Segons els resultats, sis de cada deu ciutadans veu amb la immigració amb bons ulls (un 59,7%), però un 44,4% creu que cal limitar l'entrada d'immigrants al país, mentre que un 51,5% no ho veu necessari. Els percentatges han canviat respecte al mateix baròmetre del 1993, quan un 65,5% de persones demanaven posar límits a l'entrada de nouvinguts.

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer a Barcelona al gener

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat