Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Adrià Wegrzyn, Gran Festa de la Calçotada de Valls
FOTO: Ariadna Escoda / ACNAdrià Wegrzyn, Gran Festa de la Calçotada de Valls

El barceloní Adrià Wegrzyn es menja 221 calçots i guanya el concurs de Valls

La 41a Gran Festa de la Calçotada recupera la normalitat amb 20.000 persones de públic

Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Quants calçots sou capaços d'ingerir? Nosaltres, que ens crèiem molt valents, no arribem ni a la desena part dels que s'ha cruspit aquest diumenge el barceloní Adrià Wegrzyn, que s'ha endut gola avall 221 unitats de la preuada ceba dolça i s'ha coronat, d'aquesta manera, com el guanyador del concurs de menjar calçots de Valls per dotzena vegada (hi ha participat catorze vegades). 

Com cada any, el repte era menjar-ne el màxim en un termini de tres quarts d'hora i, entre una vintena de participants, Wegrzyn ha recuperat la primera posició després de devorar-ne més de tres quilos. El barceloní no havia tornat a presentar-se al concurs des d'abans de la pandèmia i ha assegurat que la victòria ha estat "tranquil·la". Amb 49 anys, és conscient que en algun moment haurà de retirar-se d'aquest concurs, si bé ha assegurat que seria un "honor" que els seus fills el desbanquin com a campió en un futur. 

Gran Festa de la Calçotada de Valls
Foto: Ariadna Escoda / ACNGran Festa de la Calçotada de Valls

Fascinació pels calçots i les calçotades

El concurs és un dels atractius de la Gran Festa de la Calçotada de Valls, que enguany ha celebrat la 41a edició sense rastre de les restriccions dels dos últims anys. L'organització calcula que s'han assolit dades prèvies a la pandèmia, amb més de 20.000 persones de públic i més de 2.000 degustacions de calçotades. La IGP Calçot de Valls manté la previsió d'arribar a 20 milions de calçots aquesta temporada, mentre que els restauradors auguren que la demanda s'incrementi les pròximes setmanes.

NO T'HO PERDIS: Time Out obrirà un gran mercat gastronòmic a Barcelona el 2024

Ja pots llegir el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat