Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Bicing arriba (per fi) a aquests 11 barris de Barcelona

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

El 2019 va ser l'any de la gran renovació de la flota del Bicing, introduint noves tarifes, més estacions, un augment considerable de bicis elèctriques i més promeses pels pròxims anys. Aquestes promeses no s'han fet esperar i el govern de la Colau no ha acabat el primer mes de l'any que ja anuncia novetats.

Més estacions a més barris

L'Ajuntament s'ha marcat el mes de març d'aquest any com a data límit per sumar 97 estacions de Bicing noves i fer arribar el sistema de dues rodes fins a 11 barris que encara no els havien arribat les bicis vermelles. La majoria de les noves estacions s'inauguraran en districtes com Sant Martí (12), Gràcia (9), Nou barris (16), Horta-Guinardó (23) o Vallcarca. Si posem la lupa en aquestes zones on fins ara el Bicing no arribava, veiem que barris com La Marina del Prat Vermell, els Penitents, la Salut, la Vall d’Hebron, la Clota, Canyelles, les Roquetes, Verdum, la Trinitat Nova, Ciutat Meridiana i el Carmel. Una vegada instal·lats els nous aparcaments de bicicletes, el sistema comptarà amb un total de 519 estacions i 7.000 bicis, de les quals 2.000 seran elèctriques.

Bicing arriba a 11 nous barris
Bicing arriba a 11 nous barris
FOTO: Ajuntament de Barcelona

9% més d'usuaris

La posada en marxa de més estacions i els nous disseny de bicicletes, més robustes i àgils, ha suposat un increment important d'usuaris. 11.000 ciclistes es van sumar durant el 2019 al sistema, suposant un augment de l'ús diari de fins a 1.000 usuaris més respecte l'any passat. El consistori està convençut que la bici, combinada amb el transport públic, tenen un paper clau en la transformació de la ciutat cap a una movilitat totalment sostenible. A més, la posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions, espera que motivi l'ús de transports alternatius per a molts conductors de vehícles contaminants.

El desplegament del nou Bicing, que s'ha ampliat un 72% en quatre anys, ja compta amb 204 quilòmetres de carrils bici. Una inversió considerable que, des de l'ajuntament, busca tenir un retorn en forma d'augment d'usuaris que arribi als 16 milions anuals en una dècada.

NO T'HO PERDIS: Cinema a 3 euros: aquesta setmana és possible a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat