Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Darth Vader
Foto: Shutterstock

El casc submarí de Darth Vader, el secret més amagat de les platges de Barcelona

Es tracta d'un homenatge ben particular només a l'abast d'uns pocs aficionats amb capacitat d'immersió

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Les platges de Barcelona acullen algunes joies arquitectòniques singulars, i sembla que l'interior de les seves aigües també amaga alguna sorpresa provinent d'una galàxia molt, molt llunyana.

L'espigó de la Nova Marbella s'ha volgut rebatejar aquesta setmana per alguns aficionats al submarinisme com a "l'espigó de Dath Vader". La raó és la instal·lació recent a set metres de profunditat d'un casc del popular dolent de la saga 'Star Wars'.

Platja Nova Mar Bella
Foto: Scott ChasserotPlatja Nova Mar Bella



L'escultura galàctica és un homenatge Dani Vader, nom de fan del bussejador Dani Robles que va morir l'any passat sobtadament quan tenia 49 anys. Robles pertanyia a l'associació Star Wars Catalunya a més de ser un aficionat al busseig, combinació que ha donat peu al memorial submarí.

Com trobar el casc de Darth Vader submarí a Barcelona

El cas ben collat es troba ara al que era l'espigó favorit de Dani Vader, una instal·lació que va ser complicada i que està lluny de l'abast dels banyistes habituals. Segons informa 'El Periódico' es troba per fora de la línia de boia, a 300 metres de la costa en l'espigó que hi ha a la Nova Marbella.



Com la màscara està farcida de formigó pesa uns 30-40 quilos, i a més s'aferra a una roca (triada pel mateix homenatjat) que està al recer de temporals. Donada la profunditat de set metres i la llunyania de la costa, és complicat veure la màscara fent esnòrquel, per la qual cosa, és millor visitar-la acompanyat d'un equip de busseig.

Ja ho sabeu, per fer-se una 'selfie' al nou monument de Barcelona caldrà portar també la respiració assistida del famós dolent espacial.

 

NO T'HO PERDIS: els 50 llocs imprescindibles de Barcelona

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions de lleure i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat