Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Platja de la Nova Icària
Foto: Vicente Zambrano González

Guia de platges de Barcelona

Tothom a l'aigua! A les platges de Barcelona us podeu relaxar al sol, remullar-vos o fins i tot prendre una copa a la llum de la lluna

Publicitat
 • Música
 • Espais musicals
 • Ciutat Vella

Juntament amb la de Sant Sebastià, la platja de la Barceloneta és la més gran i la de més tradició de la ciutat. Pren el seu nom del barri marítim per excel·lència, aixecat el segle XVIII pels barcelonins expulsats de la Ribera després del 1714. La Barceloneta ha presumit de passat mariner, però també ha estat fortament vinculada a les indústries de la metal·lúrgia i el gas, com posen en evidència alguns dels noms que romanen a la zona com l’espigó del Gas que divideix la platja en dos. La construcció del passeig Marítim va permetre, a finals del segle passat, unir aquest antic barri amb el Port Olímpic. També va fer desaparèixer els populars xiringuitos on els barcelonins feien la paella dels diumenges abans del furor olímpic. Ara podeu trobar un altre tipus de restaurants i serveis sota els porxos del nou passeig.

Longitud: 422 metres
Transport: Bus D20, 47, 59, V15, V19 i 136; Metro L4 (Barceloneta i Ciutadella)
Serveis: Aparcaments, lavabos, dutxes, servei de vigilància, suport a discapacitats, camp de vòlei, àrea de jocs infantils, consigna, quioscos de begudes, restaurants, punt d'informació, lloguer de bicicletes, lloguer de para-sols i gandules.

Platja de Sant Sebastià
 • Llocs d'interès
 • Ciutat Vella

La platja de Ciutat Vella, al costat del Port, també comprèn el que històricament sempre s’ha conegut com a platja de Sant Miquel, corresponent a bona part del sector litoral del barri de la Barceloneta. És una de les platges més grans, on es pot arribar a peu des del centre de la ciutat i on s’hi barregen barcelonins de tota la vida amb estrangers passavolants. L’extrem més sud-oest, arran de l’Hotel Vela, permet una vista perfecta de tot el litoral barceloní des de les tres xemeneies, passant per la placa fotovoltaica del Fòrum, el port Olímpic i la platja de la Barceloneta. Davant els clubs de natació també s’hi practica el nudisme de forma oficiosa i fins i tot hi ha una zona gai. Al matí i al migdia hi trobareu un munt d’homes-armari bona part dels quals dels quals treballen a les discos de la ciutat.

Longitud: 660 metres
Transport: Bus D20, 47, 59, V15 I V19. Metro L4 (Barceloneta) i L3 (La Rambla - Drassanes)
Serveis: Aparcaments, lavabos, dutxes, servei de vigilància, quiosc de begudes i gelats, punt d'informació, lloguer de para-sols i gandules.

Publicitat
 • Esports
 • Sant Martí

Ildefons Cerdà va tenir el seu propi somni utòpic de ciutat i ja havia pensat anomenar Icària, com l’illa ideal imaginada pel socialista utòpic Étienne Cabet, l’antic camí del cementiri del Poblenou, on s’havien establert a finals del segle XIX alguns utòpics cabetians. El somni olímpic va recuperar aquesta Nova Icària, una de les platges més freqüentades. Té una llargada de 400 metres de llargada i està situada al centre del litoral de Barcelona. Juntament amb la de Bogatell, és una de les més tranquil·les. És una de les platjes amb més equipaments de Barcelona i disposa de força equipaments per a l'oci. Durant dècades, a l’espai que ocupa aquesta platja, hi havia el Somorrostro, un barri on s’hi agombolaven milers de famílies en barraques que no disposaven dels més mínims equipaments. La nova platja ha esborrat quasi del tot la seva memòria, però, no massa lluny, un carrer recorda Carmen Amaya, la genial ballarina que hi nasqué.

Longitud: 415 metres
Transport: Bus V23, H16, V27, 59 i V25; Metro L4 (Bogatell)
Serveis: Aparcaments, lavabos, dutxes, servei de vigilància, camp de vòlei, àrea de jocs infantils, consigna, quioscos de begudes, lloguer de para-sols i gandules.

 • Llocs d'interès
 • Sant Martí

La platja del Bogatell deu el seu nom a un antic torrent que baixava des de Vilapicina per l’actual avinguda d’aquest nom fins al mar. El nucli del Bogatell estava habitat per pescadors que convivien amb les males olors provinents de la claveguera municipal que desembocava allà mateix. Com gran part del litoral barceloní, la platja del Bogatell va ser objecte de profundes renovacions des dels anys vuitanta i actualment és una de les més visitades de la ciutat. Segons els estudis municipals, l’edat mitjana dels usuaris d’aquesta platja és de les més altes: uns 38 anys. I bona part (el 30%) són de fora de la ciutat.

Longitud: 702 metres
Transport: Bus V25, H16, V27, V23 i 59; Metro L4 (Poblenou i Llacuna)
Serveis: Lavabos, dutxes, servei de vigilància, camp de vòlei, àrea de gimnàstica, taules de ping-pong, cistella de bàsquet, futbol platja, consigna, quioscos de begudes, lloguer de para-sols i gandules.

Publicitat
 • Llocs d'interès
 • Platges

A principis del segle XX ja hi havia en aquesta zona del litoral uns Banys de la Mar Bella que van perviure fins als anys quaranta quan un temporal els va liquidar. En aquella època, aquesta llenca de platja gaudia de prestigi entre els barcelonins, però va entrar en decadència a mitjans de la centúria passada. El procés de renovació del litoral engegat a partir dels Jocs Olímpics de 1992 va recuperar les platges de la Mar Bella i la Nova Mar Bella. La primera pot presumir de combinar ambients d’allò més diferents. A més d’una zona nudista, a l’altra punta de platja hi ha una zona de jocs infantils (atenció a l’original tobogan), on la mainada pot esbargir-se. També trobareu grups de jovent jugant a pilota o al voleibol.

Longitud: 512 metres
Transport: Bus H16, V27, V31, V25 i V29; Metro L4 (Poblenou)
Serveis: Aparcaments, lavabos, dutxes, servei de vigilància, camp de vòlei, àrea de gimnàstica, taules de ping-pong, àrea de skate, consigna, biblioplatja, quioscos de begudes, lloguer de para-sols i gandules. Zona naturista.

 • Llocs d'interès
 • Platges
 • El Poblenou

El nom de la Mar Bella recorda la zona sobre la qual es va construir la Barceloneta. Una marbella, tot junt, és la denominació que reben els terrenys guanyats al mar com el que serveix de base del barri mariner. Amb la paraula separada coneixem ara aquestes dues platges. La Nova Mar Bella és la platja preferida per les dones (60% d’usuàries) i els joves. És la platja ideal si vosaltres o els vostres acompanyants patiu alguna discapacitat, perquè hi ha passeres que creuen la sorra fins el mar, voluntaris que us ajudaran i fins i tot grua elevadora si fos necessari. Això sí, cal demanar el servei prèviament al centre d’informació que hi ha a la platja i l’acompanyant ha de ser major d’edat.

Longitud: 420 metres
Transport: Bus V29, H16, V27, V31, 136 i B20; Metro L4 (Selva de Mar)
Serveis: Lavabos, dutxes (adaptades), servei de vigilància, camp de vòlei, lloguer de para-sols i gandules, fonts públiques i quioscos de begudes. 

Publicitat
 • Llocs d'interès
 • Platges
 • Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou

La més nova de les platges de Barcelona neix de posar en pràctica la utopia revolucionària que anhelava trobar sorra sota les llambordes. Aquesta platja sorgeix de la retirada dels blocs de ciment de l’escullera de Prim dins del procés de mutació de Diagonal Mar. La seva joventut provoca que la de Llevant sigui la platja amb menys equipaments i serveis: per no haver-hi, no hi ha ni xiringuitos. Això sí, és la platja més relaxada i reservada, molt adient per a famílies i solitaris a la recerca de tranquil·litat. Un gran descampat que fa les funcions d’aparcament facilita arribar-hi en cotxe.

Longitud: 375 metres
Transport: Bus V29, H16, B23, B20, V31, 136, 7, i V27; Metro L4 (Selva de Mar i El Maresme / Fòrum)
Serveis: Aparcaments, lavabos, dutxes, servei de vigilància, camp de vòlei, lloguer de para-sols i gandules.

 • Llocs d'interès
 • Platges
 • El Besòs i el Maresme

És la platja sense sorra. I és que al Fòrum t’hi pots anar a remullar, però no a una platja tal i com s’entén tradicionalment sinó a un espai guanyat al mar a base de ciment. A la zona de banys del Fòrum s’ha amansit un pany de mar per transformar-lo en una gran piscina d’aigua salada de poca profunditat, ideal per fer un xip-xop. Potser no sabíeu que el Fòrum va enterrar sota l’asfalt el Camp de la Bota, nom amb el que es coneixia aquesta zona marítima limítrofa entre Barcelona i Sant Adrià de tan trist record pels catalans. Aquí és van afusellar represaliats pel franquisme, com recorda el memorial que, a l’esplanada que condueix a la zona de banys, ret homenatge a les més de 1.700 víctimes.

Longitud: 375 metres
Transport: Bus H16, B23, B20, V29, V33 i 7; Metro L4 (Maresme/Fòrum)
Serveis: Aparcaments, lavabos, dutxes, servei de vigilància, zona d'esquí nàutic, sortida d'embarcacions, punt d'informació.

També t'agradarà

Les 10 millors platges de Catalunya
 • Viatge

5 platges per accedir-hi en cotxe Platja del Portitxol Situada entre les viles de l’Escala i Sant Martí d’Empúries, la platja del Portitxol és un bell sorral envoltat per un bosc de pins que arriba pràcticament fins a la riba de mar. La platja d’aigües tranquiŀles i fina sorra daurada està protegida a banda i banda per formacions rocoses: pel sud, la punta dels Coves, entapissada de pins i amb grans roques de formes curioses que se submergeixen en el mar; i pel nord, els penya-segats coneguts com Muscleres Petites, que la separen de la platja veïna de Les Muscleres o del Convent. Aquestes formacions protegeixen la Platja del Portitxol alhora que generen una zona d’aigües reposades i poc profundes, una espècie de gran piscina ideal per remullar-se sense capbussar-se o perquè hi juguin els nens. Platja Illa Roja Situada en un entorn idíŀlic de roques i pins, la cala d’Illa Roja es caracteritza per les seves aigües transparents i perquè està presidida per una prominent illeta rocosa d’un color vermellós que li dóna el nom. És un lloc tranquil, sense aglomeracions, amb sorra de gra gruixut i color daurat amb un pendent d’entrada al mar bastant pronunciat. És una platja nudista de prestigi internacional –per això és freqüentada per turistes estrangers–, a la qual únicament s’hi accedeix després d’un bonic passeig a peu pel camí de ronda, que juntament amb un entorn agrest i els penya-segats que l’envolten, contribueix a la seva fama de petit oasi amagat en plena natura. Platja del

Platges genials a menys de mitja hora
 • Viatge

Platja del Prat A la platja del Prat, entre la desembocadura del riu i l’aeroport, ja és tot un plaer arribar-hi. La carretera d’accés (molt ben condicionada per a passejants i ciclistes)  sempre està plena d’observadors d’avions. Ben a prop hi ha els espais naturals del delta del Llobregat. L’extens litoral disposa de tota mena de serveis i instal·lacions, com arael Centre Municipal de Vela i el Centre de Recuperació d’Animals Marins. I quan arriba el capvespre (de 20 a 8 h), a la zona d’ús públic s’apleguen dotzenes de pescadors de canya.  Longitud: 3.300 m – Amplada: 60 m Somorrostro (Barcelona) Fa poc més d’un any que Barcelona ha recuperat el topònim de Somorrostro, fins ara vergonyant per a molts,  per denominar un dels trams de platja que durant dècades van acollir el principal nucli de barraques de la ciutat. Entre l’espigó del Gas i el moll de la Marina, ara s’hi apleguen estiuejants de totes les edats que aprofiten les activitats i els serveis que ofereix el Centre de la Platja ubicat sota els seus porxos: préstec de llibres, de material per practicar esports... Longitud: 522 m - Amplada: 89 m Mar Bella (Barcelona) La part de platja més animada i liberal de Barcelona se situa entre l’espigó de la Mar Bella i el de Bac de Roda. Els practicants del naturisme hi trobaran una zona reservada per a ells, a recer d’un turonet. Els amants dels esports marítims poden aprofitar els serveis de la Base Nàutica de la Mar Bella. I els que no es perden ni una festa, han de parar

Publicitat
Restaurants de la Barceloneta
 • Restaurants

Can Solé  D'entre totes les possibilitats i versions del suquet de peix, us proposem les versions del centenari restaurant Can Solé. Aquí els agrada fer-los de rap, amb la salsa espesseta, i acompanyats de cloïsses o de gambes.  Aquí el suquet de peix deixa molt enrere els seus orígens humils per convertir-se en una veritable joia gastronòmica. La Mar Salada Allà on es produeix arròs existeix una tradició de com fer-lo i els seus hits imprescindibles: la Índia i el seu basmati, Itàlia i els risotto, Japó i el gohan, la base per preparar els seus plats estrella: makis, niguiris... Catalunya no n'és una excepció gràcies a la cultura arrossera concentrada a l'Empordà i al Delta de l'Ebre. Deixem-ho clar d'una vegada: aquí no fem paella. Aquí es porta l'arròs a la cassola i, si de cas, l'arròs sec. Cavamar Una de les poques terrasses a la platja. Excel·lents peixos, arrossos –especialment amb llamàntol– i 'tataki' ben fet pel xef eivissenc Jordi. Negro Carbón A l’Argentina, on es menja la millor carn a preu més baixos és a les anomenades parrillas. Fins ara, a Barcelona, hi ha hagut restaurants argentins, però pocs que mereixin el nom de les perfumades parrillas on es fan els millors asados, les millors achuras (menuts) i els millors costellams. Negro Carbón és un local senzill, ben arreglat. I la seva oferta culinària justifica una visita. Yalta Crimea La gastronomia de Rússia i Ucraïna és el resultat, entre altres característiques, d’una sàvia barreja de les millors cuines ori

Passejades insòlites per Barcelona
 • Què fer

Descobreix els límits de la ciutat, del Besòs al Llobregat, de Collserola a Sant Andreu Oblideu el metro, el bus, la bici, la moto... Us convidem a explorar Barcelona amb els ulls ben oberts i l'esperit aventurer. D'una banda, tres passejades que us portaran on la ciutat perd el seu nom i comencen paisatges insòlits, feréstecs, autèntics. Per l'altra, tres nous recorreguts per la ciutat, per barris que s'allunyen del centre, i per conèixer l'art que passa desapercebut. No cal triar. Feu-ho tot. Sortir a peu de Barcelona El rebost de Barcelona Es tracta de sortir a peu de Barcelona pel Llobregat. Podeu passar per Cornellà, visitar la Colònia Güell i fer un mos al restaurant Can Serra. Descobrir Vallbona Si passejar pel Parc Fluvial del Besòs és un gust, podreu seguir la jornada calmant la set a un bar de Montcada i Reixac i admirar les casetes del barri de Vallbona Barris que s'enfilen Per gaudir d'una panoràmica que agafa el Parc Fluvial del Besòs, la muntanya escarbotada de Montcada i Reixac i tot Barcelona des de Nou Barris Descobrir Barcelona xino-xano Dels Encants a Manchester Aquesta ruta comença a la plaça de les Glòries, al nou Mercat de Bellcaire, per acabar a un petit reducte del Clot La vila de Palomar Pisos racionalistes, torretes senyorials, la Fabra i Coats i un bar centenari en aquesta passejada pel barri que se sent poble Homenatge esculpit El llibre 'Barcelones' de Manuel Vázquez Montalbán ens guia per una ruta per l'art que passa desapercebut Més passejades D

Recomanat
  També t'agradarà
   Publicitat