Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
CC Glòries
Foto: Sergio Flores Manzano

El comerç en la fase 2: reobren els centres comercials

Segueix l'aforament restringit al 30% en zones comunitàries i al 40% a l'interior de les botigues

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Coincidint amb la fase 2 de la desescalada a Barcelona, ja poden obrir els comerços amb independència de la superfície i això inclou els centres comercials. Hi ha centres que han mantingut oberts alguns establiments considerats de primera necessitat durant tota la crisi; amb la fase 1 s'hi van sumar botigues a peu de carrer (en van obrir a Glòries i El Triangle, entre d'altres) i avui ja han reobert tots els centres comercials amb nous protocols de seguretat.

Aforament limitat

La normativa marca que s'ha de limitar l'aforament al 30% en les àrees comunes i el 40% dins dels establiments i en aquesta fase les zones de descans i recreatives romandran tancades.

Altres mesures de seguretat

És obligatori l'ús de mascareta a l'interior dels recintes i també mantenir la distància mínima de dos metres entre persones. El centre comercial Arenas facilita mascaretes i guants per a treballadors i clients en cas no disposar-ne; a Glòries i La Maquinista s'han instal·lat màquines expenedores de mascaretes.

A banda de senyalitzar bé accessos i circuits recomanats, els centres incorporen altres sistemes per mantenir l'aforament i distància entre persones. És el cas de Diagonal Mar, on disposen d'un sistema que permet controlar l'aforament de forma automàtica i també han limitat les distàncies per a les cues; a La Maquinista i Glòries controlen l'ocupació a través d'una aplicació mòbil. A El Triangle han marcat les zones de trànsit amb una senyalització especial, i els ascensors queden restringits a ús individual, a banda de tenir preferència les persones amb mobilitat reduïda.

S'han habilitat dispensadors de gel hidroalcohòlic als accessos i en punts estratègics dels centres i s'ha augmentat la freqüència de neteja i desinfecció en tots els centres. Cada 30 minuts es desinfectaran els banys i punts de contacte freqüents, sobretot els ascensors i les escales mecàniques.

Grans botigues reobertes

Pel que fa a les botigues que sobrepassen els 400 metres, també tenen restriccions d'aforament, que és del 40%, i han d'oferir un horari d'atenció prioritari per a persones més grans de 65 anys, a més de facilitar la recollida de productes comprats de forma telemàtica. Entre d'altres, avui també reobren establiments com El Corte Inglés.

NO T'HO PERDIS: el transport en la fase 2

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial

Últimes notícies

    Publicitat