Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Platja Nova Icaria
Foto: Shutterstock

El control d'accés i l'aforament limitat marca la temporada de bany a Barcelona

L'Ajuntament instal·larà sensors i càmeres per detectar l'aforament i ha habilitat una web per comprovar l'estat de la platja

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Si el Govern central confirma que Barcelona entra en la fase 2 aquest dilluns dia 8, la temporada de bany a les platges barcelonines ja es comença a perfilar, com ha anunciat el regidor d'Emergència Climàtica, Eloi Badia, en roda de premsa. Tot girarà al voltant de dos conceptes, l'aforament limitat i el control d'accés a les platges. 

I com es farà? L'Ajuntament controlarà aquest aforament, que no podrà superar les 38.000 persones en total, amb vídeo sensors situats a les torres Mapfre –s'aniran instal·lant també al llarg de tot el litoral– que detectaran quan s'ha arribat al màxim d'usuaris de cada platja. En aquest moment, els 15 punts d'accés que hi haurà per tot el front marítim ja no permetran l'entrada a cap persona més i es tancaran les platges amb elements físics.

L'Ajuntament preveu que abans de la segona quinzena de juliol només es puguin produir aglomeracions a les platges de Ciutat Vella (Barceloneta, Sant Miquel, Somorrostro i Sant Sebastià), on aquests sistemes de tancament s'instal·laran el cap de setmana del 13 i 14 de juny, tot i que es podria estendre a la resta. 

Canvi d'hàbits

Per evitar desplaçaments inútils i situacions de risc, Badia ha recomanat a la ciutadania "corresponsabilitat" i "planificació" i que consulti a la web de platges de Barcelona quin és l'estat de la platja a la qual es vol anar. Ho faran amb un sistema de semàfors amb quatre indicadors que ens diran si el nivell d'ocupació és molt baix, baix, mig o alt. En el cas que hi hagi cues per anar entrant a les platges, les persones grans tindran preferència. 

Igualment, hi haurà informadors, entre 13 i 22 persones, i Guàrdia Urbana, que donaran instruccions als usuaris –repartir-se per tota la platja, mantenir la distància...– i controlaran que es respecta la normativa.

A partir de l'11 de juny també es podrà fer servir la platja de gossos, on també hi haurà regulació d'accés i només hi podran anar animals amb xip. 

Serveis a les platges

S'activa també el servei de socorrisme; les dutxes i rentapeus només seran d'ús individual i estaran fora del perímetre de la platja, és a dir, ens les trobarem un cop hàgim sortit del punt d'accés; també hi haurà lavabos públics a cada platja. El Centre de la Platja restarà tancat fins a futures fases. Tampoc estarà obert el servei de bany assistit i els espigons. El que sí que s'obrirà seran tres zones específiques per fer esport a la platja que estaran a Nova Icària, Bogatell i a la Mar Bella, i que només es podran fer servir de 10 a 18 hores. Fora d'aquesta franja horària, podrem practicar esport a qualsevol lloc, sempre mantenint les distàncies, i si és un esport col·lectiu que no hi hagi contacte físic, per exemple, "un partit de vòlei 4 contra 4", ha assenyalat Badia. 

NO T'HO PERDIS: Guia de les platges de Barcelona i Catalunya.

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Últimes notícies

    Publicitat