Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona a la fase 2: quan i com està previst què passi?

Un repunt de contagis podria fer perillar l'entrada de Barcelona i l'àrea metropolitana a la fase 2

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

No hem superat els dies establerts que cal estar en la fase 1, dues setmanes, que ja ens preguntem quan arribarà la 2. A falta de poder planejar sortides i vacances, l'interès per marcar dates en el calendari ha quedat reduït a assenyalar quin dia acabem una fase per començar-ne una altra. El dilluns 25 de maig vam estrenar fase i amb ella noves llibertats com reobrir terrasses (al 50% d'aforament) o poder fer trobades de fins a 10 persones. Ens cal conviure en aquest esglaó de la desescalada durant dues setmanes abans no puguem començar a parlar de la fase 2. Però quan està previst que això passi? I, sobretot, què s'hi podrà fer?

Barcelona es queda en la FASE 0 una setmana més
Barcelona es queda en la FASE 0 una setmana mésFOTO: Marc Lozano

Marqueu el 8 de juny a l'agenda

El pròxim dilluns 8 de juny és el dia marcat, si tot va bé, per inaugurar a la regió sanitària de Barcelona i àrea metropolitana nord i sud a la fase 2. Aquest dia es complirà amb les dues setmanes que cal estar en una fase, segons el reglament de seguretat del Govern espanyol. Ara bé, sembla que la desescalada pot accelerar-se i poden no ser necessàries aquestes dues setmanes, com va quedar demostrat en la primera fase i la proposta "intermèdia" de fase 0,5 que es va aprovar. En qualsevol dels casos s'haurà d'esperar, com a mínim, al 8 de juny per poder desplegar totes les mesures pròpies de la fase 2. Tot dependrà de com evolucionin les xifres a la ciutat i de si el sistema sanitari està preparat.

De moment sobre la taula no hi ha previst, per part de la Generalitat, un avanç de la desescalada a la ciutat, només hi ha la petició d'unificar en una sola regió sanitària els tres àmbits sanitaris de l'àrea metropolitana i Barcelona a partir de l'1 de juny, que ja està aprovada per part del Govern espanyol.

L'Alt Pirineu i Aran, les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona ja es troben en la fase 2 des del passat dilluns 25 de maig.

Què podrem fer en la fase 2?

A més de les activitats permeses en les fases 0 i 1, s'hi afegeixen importants relaxacions com és el cas del bany en piscines i platges, l'eliminació de franges horàries per practicar esport o es permetrà l'accés a les segones residències dins de la regió sanitària. Pel que fa als restaurants i bars podran obrir l'interior dels locals, sense superar el 40% de l'aforament. Cines i teatres podran reprendre l'activitat sense superar un terç de la seva activitat i les biblioteques podran reobrir l'espai de consulta i lectura.

NO T'HO PERDIS: Les millors terrasses obertes a la fase 1

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.

Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial

Últimes notícies

    Publicitat