Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pastisseria la Cantonada
Foto: La Cantonada

El croissant de calçots i romesco existeix i el fa una pastisseria de Barcelona!

Un forn de Sant Martí l'ofereix entre més de 30 tipus de croissants diferents fins que s'acabi la temporada de calçots

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Fa unes setmanes que vam donar el tret de sortida a la temporada de calçots. Com a bons catalans, si encara no heu gaudit d'una bona calçotada on sucar el bulb en salsa romesco, fins l'abril encara podreu fer-ho a centenars de restaurants arreu de Catalunya i, si no voleu agafar el cotxe, a Barcelona també teniu moltes opcions per escollir. La cuina catalana ha evolucionat amb els anys, tant que ara, si no us ve de gust tacar-vos les mans, podreu menjar calçots en forma de croissant. La pastisseria barcelonina La Cantonada ha tornat a posar al seu taulell el seu croissant de mantega de color carbó i ben farcit de salsa romesco, feta també per ells amb calçots al forn.

L'establiment és al número 314 del carrer del Dos de Maig i és coneguda per la seva àmplia oferta de croissants entre els quals destaquen alguns com el de guacamole i el de calçot. Aquest últim, però, només està disponible durant l'època de calçotades i el podeu tastar només si us apropeu al forn els divendres, dissabtes i diumenges.

Dins el local podreu trobar dolços de tota mena; pastissos, torrons i més d'una vintena de pans, per exemple. Tot i la gran varietat de productes, si per alguna cosa és coneguda La Cantonada és pels seus croissants. El seu catàleg inclou més de 30 tipus diferents, tot i que l'oferta varia segons l'estació, com els de castanya i els de codony, i les festivitats que s'apropin, com els de Sant Valentí, el de Sant Jordi i el de Sant Joan. La pastisseria li ha donat una volta al concepte de croissant tradicional i l'ha reinventat per apropar-lo més als paladars d'avui en dia amb propostes tan originals com el croissant de mango o el de Magnum blanc i negre.

Una pastisseria reconeguda

La Cantonada porta a Barcelona des de 2016 i al llarg dels anys ha guanyat alguns premis gastronòmics com el de segon premi al Millor Tortell de reis de Catalunya l'any 2020. Els croissants són la seva especialitat i van des dels 3 euros fins als 4,50 euros, això sí, tots els seus productes són per emportar, ja que no disposen de lloc per seure dins el forn.

Carlos Garcia, el seu fundador, va decidir deixar el sector de la comunicació al que s'havia dedicat durant uns anys i tornar a les seves arrels pastisseres. El seu pare ja era amo d'un forn a Martorell i Garcia va voler seguir els seus passos. Després de formar-se a la prestigiosa escola Hofmann, l'any 2016 va fundar 'La Cantonada', un forn que destaca, a més dels seus dolços, pel gran obrador que presideix l'espai i que dona al carrer perquè tothom pugui veure com treballen de manera artesanal.

NO T'HO PERDIS: Els millors croissants de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat