Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Festival de Jazz de Barcelona presenta una edició excepcional

Brad Mehldau, Sílvia Pérez Cruz, Natalie Dessay, Ute Lemper, Marco Mezquida i Andrea Motis, entre els protagonistes

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

La presentació d'un festival amb més de mig segle d'història, un esdeveniment que s'espera cada any amb regularitat, enguany és una notícia excepcional. El Voll-Damm Barcelona Jazz Festival 2020 acaba d'anunciar una edició que, per raons òbvies, és molt especial. Tot i les restriccions, el festival oferirà del 24 d'octubre al 29 de gener més de 60 concerts presencials en diferents escenaris (enguany s'hi sumen espais com el Palau Robert i el Milano Jazz Bar i, en 'streaming', els icònics Village Vanguard i Smalls de Nova York).

Malgrat les circumstàncies, el festival ha aconseguit elaborar un cartell amb estrelles internacionals com la soprano Natalie Dessay, el pianista Brad Mehldau –que rebrà la Medalla d'Or del festival– i la cantant i actriu alemanya Ute Lemper. El retrat d'artista d'enguany estarà dedicat a Sílvia Pérez Cruz, que acaba de publicar l'àlbum 'Farsa (género imposible)' i protagonitzarà quatre concerts, dos a la sala BARTS i dos més al Palau de la Música i el Gran Teatre del Liceu. 

Hi haurà també aniversaris i comiats, com el concert '50 anys' de la Locomotora Negra, els 15 anys de la Sant Andreu Jazz Band, i l'adeu definitiu dels escenaris de Pegasus. També dins l'escena catalana, hi haurà actuacions de Marco Mezquida, amb  un concert antològic, i Andrea Motis, amb l'espectacle 'A swingin’ story', acompanyada del seu quintet i del 'crooner' Randy Greer.

De Cajón!

Cal destacar també, la programació flamenca del festival, el De Cajón!, en la qual enguany brilla el nom de María José Llergo, al costat del trio format per Carles Benavent, Tino di Geraldo i Jorge Pardo, els guitarristes Vicente Amigo i Tomatito, i el cantaor Miguel Poveda. 

Serà una edició més petita, amb un pressupost més ajustat (uns 820.000 euros, un 40% inferior al de l'any passat) i més íntima. Hi ha sales, per exemple, que de moment no poden estar en la programació, com Luz de Gas i el Harlem, però l'organització afirma que estarà atenta als esdeveniments i que potser caldrà improvisar –tal com fan els músics de jazz– al ritme que marqui l'actualitat. 

El festival també anima els espectadors a utilitzar els avantatges del Bonus Cultura creat per l'Ajuntament per incentivar el consum cultural.

NO T'HO PERDIS: L’Esquerra de l’Eixample és el millor barri del món del 2020

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat