Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Liceu celebra el seu 175 aniversari explorant el paradís

Hi ha programats 46 espectacles i 232 funcions amb noms destacats com Anna Netrebko, Gustavo Dudamel i Javier Camarena

Escrit per
Miquel Blanes
Publicitat

Després de dues temporades difícils i molt afectades per la pandèmia, el Gran Teatre del Liceu encara la 2021-22 amb una programació vertebrada a partir de l'anhel i l'exploració del paradís. Al seu 175è aniversari, el Liceu ha programat 46 espectacles amb 232 funcions i preveu iniciar la temporada amb aforaments del 70% i aconseguir el 100% per 2022. Com a novetat, està previst que les obres comencin habitualment a les 19 h.

L'òpera 'Ariadne auf Naxos' de Strauss inaugurarà la temporada, dirigida per Josep Pons i amb la visió escènica de Katie Mitchell. Comptarà amb algunes veus destacades com la d'Iréne Theorin, Nikolai Schukoff o Sara Blanch, que debuta interpretant un rol principal.

Un dels plats forts arribarà el 3 d'abril de 2022, en la vigília de l'aniversari del Liceu. Anna Netrebko torna al Liceu amb un concert extraordinari de celebració, en el qual protagonitzarà tres actes íntegres de les òperes 'Macbeth', 'La bohème' i 'Turandot'. Però la de Netrebko no serà l'única veu destacada de la temporada. Javier Camarena, Sondra Radvanovsky, Piotr Beczala, Matthias Goerne i Sonya Yoncheva són alguns dels noms més esperats.

Un altre dels projectes principals és l'agermanament i l'intercanvi d'orquestres amb l'Opéra de París. Gràcies a això, podrem veure Gustavo Dudamel al Liceu dirigint l'orquestra parisenca amb la 'Simfonia fantàstica' de Berlioz. Durant la temporada passaran altres referents internacionals de les batutes com Simon Rattle, Marc Minkowski, Jordi Savall i René Jacobs, que debuta al Liceu.

Dues de les òperes estrella de la temporada són 'War requiem' i 'Wozzeck', ambdues dirigies per Josep Pons i protagonitzades per Matthias Goerne. Les produccions també comptaran amb la participació del fotògraf Wolfgang Tillmans i l'artista visual William Kentridge, respectivament.

Mozart també té un espai destacat a la programació. La producció de 'La flauta màgica' s'espera que sigui una de les perles de la temporada, amb Simon Mc Burney a la direcció i Javier Camarena en el repartiment.

Una aposta per la dansa

Hi ha programats quatre grans espectacles de dansa. Per una banda, s'han reprogramat 'Giselle', de l’English National Ballet, i 'De Scheherazade a Yo, Carmen', de Maria Pagés. Ambdós espectacles es van haver de cancel·lar per la pandèmia. Per l'altra, s'hi sumen 'El trencanous', amb el Ballet de Toulouse, i 'Winterreise', amb el ballet contemporani de Preljocaj.

Més públic jove

El 2018 el Gran Teatre del Liceu va engegar LiceuUnder35, una campanya per apropar l'òpera al públic jove que oferia espectacles exclusius amb entrades reduïdes als menors de 35 anys. Aquesta iniciativa no només s'ha mantingut, sinó que s'ha anat ampliant. Enguany hi haurà sis espectacles Under35, el doble que la temporada passada. Els títols són: 'Ariadne auf Naxos', 'War requiem', 'Mite i tragèdia d’Electra i Èdip', Wozzeck, 'De Scheherazade a Yo, Carmen' i 'Norma'. 

NO T'HO PERDIS: Els millors concerts de música clàssica a Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat