Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
MACBA
© Time Out Barcelona

El MACBA en peu de guerra per la capella de la Misericòrdia

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

La necessitat d'un nou cap al Raval Nord és una reivindicació que s'inicia el 2006. Més de 12 anys després encara balla el lloc, si bé l'Ajuntament de Barcelona i el Departament de Salut conclouen que la capella de la Misericòrdia, al carrer Montalegre, és el lloc més indicat. Fi del problema si no fos perquè el 2013 es va adscriure al MACBA la mateixa capella perquè el museu d'art contemporani pogués créixer a tocar de l'edifici de Richard Meier (l'acord es va aprovar 2017). La qüestió es durà al ple de l'Ajuntament del febrer i fins llavors hi haurà l'estira i arronsa sobre la prioritat entre sanitat i cultura.

La plataforma +MACBA+cultura ha presentat i llegit el manifest signat per més de 250 personalitats del món de l'art i la cultura (noms com Manuel Borja-Villel, Ignasi Aballí, Antoni Miralda, Antoni Muntadas, Eulàlia Grau, Esther Ferrer, Albert Serra, Javier Mariscal, Rosa Regàs, Benedetta Tagliabue, Andreu Mas-Collell i Lydia Delgado, entre d'altres) i també ha anunciat que es presentaran al·legacions a la decisió del consistori de revertir la cessió de la capella al museu. "Ara per ara la capella és un espai del MACBA; es tracta de parar el desnonament del MACBA per part de l'Ajuntament", ha manifestat Aihnoa Grandes, presidenta de la Fundació MACBA.

Des del museu s'apunta com a alternativa per al CAP la remodelació del Dispensari Antituberculós -edifici del GATPAC protegit- i la seva ampliació en un cos contigu, ubicacions que, segons indiquen, han estat descartades per Salut per criteris tècnics com el temps d'execució del projecte i la proximitat a la subestació elèctrica a la plaça Terenci Moix (el museu, per la seva banda, ha demanat estudis per corroborar els riscos que aquesta instal·lació podria suposar per a la salut). 

Grandes també ha sol·licitat que es tornin posar sobre la taula els projectes rebutjats fins ara perquè, tal com indica el manifest, hi ha solucions "per ampliar i millorar els dos equipaments sense renunciar" a algun dels dos. "Constatem que hi ha una solució inclusiva que, sense les presses electorals, permetria el desenvolupament dels dos projectes", segueix el manifest. Per a Joan Anton Maragall, galerista i membre d'Art Barcelona, es tracta d'"una maniobra espectacular com és treure el MACBA de la Capella de la Misericòrdia i posar-hi un Cap". Altres membres del museu d'art contemporani han justificat la idoneïtat d'un espai diàfan com el d'una antiga capella per a un museu, més que per a un centre d'atenció primària.

NO T'HO PERDIS: l'exposició i l'artista que han tornat les cues al MACBA...

Últimes notícies

    Publicitat