[title]
Aquestes tardes fan olor de maduixa, bergamota i aventura. Al segle XVIII, el Grand Tour era un viatge iniciàtic que els joves de bona família feien per Europa per enriquir-se culturalment abans de tornar a casa i fer-se càrrec del patrimoni familiar. El Mandarin Oriental, Barcelona agafa aquesta idea i la converteix en una ruta pastissera de cinc etapes que es pot fer sense maletes i amb l’estómac content.
Fins al 9 de setembre, el restaurant Blanc serveix un Afternoon Tea d’alt nivell —el Grand Tour Europeu— ideat pel xef pastisser Josep Esturi. Ell és el guia d’aquest viatge per cinc ciutats emblemàtiques a través de cinc postres individuals que connecten gust, memòria i territori: Barcelona, Londres, París, Zuric i el Llac de Como.
La parada local és un homenatge amb accent emocional: una tartaleta de maduixes amb nata i chantilly de vainilla. Un clàssic que a casa ens remet als berenars de primavera i, al Regne Unit, al glamur de Wimbledon. "És un sabor universal", diu el cap de pastisseria Josep Esturi, que ha desenvolupat totes les receptes des de Barcelona.

Després, el viatge es fa més internacional: una mousse de llima i cremós de llimona amb te Earl Grey ens trasllada a Londres; un macaron de xocolata i vainilla fet amb un motlle cedit per Miquel Guarro, a París; una mousse de formatge suís amb nous i mel evoca els Alps suïssos; i un tiramisú clàssic, però revisitat —amb una recepta secreta de l’equip amb arrels italo-argentines— fa parada al Llac de Como.
Cada peça costa 9 euros i es pot tastar de manera individual o bé com a part del conjunt d’Afternoon Tea, que inclou te seleccionat i la possibilitat de fer tot el recorregut en una tarda. No cal fer cua a l’aeroport: només cal tenir ganes de dolç i deixar-se portar.
Amb aquesta proposta, el Mandarin reafirma el seu compromís amb l’alta pastisseria com a llenguatge contemporani. No és la primera vegada: ja ha acollit noms com Lluc Crusellas, Raúl Bernal o Sofía Janer. Ara, amb aquest Grand Tour dolç, el viatge comença a la boca i acaba al record.
NO T'HO PERDIS: Els millors dolços de Barcelona