Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Contactless al metro
Foto: TMB

El metro de Barcelona estrena un nou mètode de pagament

El sistema ja funcionava a tota la xarxa d'autobusos de la ciutat des de principis del 2021

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Els bitllets senzills de paper tenen els dies comptats. La T-Jove en el format tradicional de cartó ha passat a la història, ja que, des del passat 15 de març, el títol només es pot adquirir a través del nou sistema T-Mobilitat. A més, el sistema digital de taquillatge permet recarregar els títols i tenir-la al mòbil per poder validar cada viatge amb només un clic. Aquesta iniciativa ha arribat als bitllets del metro de Barcelona, que ja serà possible validar-los directament amb el sistema 'contactless', és a dir, només en apropar la targeta bancària.

Aquest sistema de pagament funciona a tota la xarxa d'autobusos dels Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) des de principis del 2021. El mètode 'contactless' (sense contacte) no havia arribat al metro de Barcelona fins ara, que ja s'ha instaurat en algunes estacions com la de la Barceloneta, estació de l'L4. La nova iniciativa pretén reduir la impressió de tiquets en format físic.

La instal·lació del pagament sense contacte va arribar arran de la pandèmia als busos de Barcelona. Per aquest motiu, a tots els autobusos de TMB hi ha la possibilitat de comprar un bitllet senzill només en apropar la targeta bancària, el mòbil o el rellotge intel·ligent a la màquina que valida el pagament. En cas que algun revisor demani el tiquet, només cal mostrar els últims quatre dígits de la targeta amb què s'ha fet la compra.

NO T'HO PERDIS: Aquesta línia de metro tindrà un llarg tram sense servei per obres el 2024

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat