Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Dr Zhang Aribau
Foto: Dr Zhang Aribau Dr Zhang Aribau

El millor bar de 'dumplings' de Barcelona obre un nou restaurant

El nou Dr Zhang és a Aribau amb Diagonal i ofereix una carta amb més especialitats asiàtiques i còctels

Paula Carreras
Escrit per
Paula Carreras
Publicitat

Diu la llegenda que el Dr. Zhang va ser el metge que fa anys i panys curava els emperadors xinesos. Com que només tenia permès treballar pel poder, per curar també els ciutadans va idear un farcell d’arròs ple d’aliments. Sense ser medicina, l'invent nodria i curava la gent del poble. El Dr. Zhang va arribar a Barcelona el 2018 en forma de 'dumpling bar', a Sant Antoni, i ara acaba d'obrir un segon restaurant a Aribau 254.

És un espai més gros, més elegant i amb una cuina gegant

La responsable d’omplir la ciutat d’aquests farcellets xinesos és l'Èlia Caral, una dissenyadora gràfica, que va tornar de la Xina fa més de 10 anys amb la idea d’oferir a la seva ciutat el mateix que ella menjava allà: 'dumplings'. "Després d’uns anys i molt d’èxit, necessitàvem créixer", diu. Buscava un obrador que li permetés augmentar l’oferta de la carta i el ritme de producció, però quan va trobar l'espai, a Aribau amb Travessera de Gràcia, no s’ho va pensar dues vegades per obrir un segon local on poder gaudir d’un vespre de 'baos' i 'gyozes'.

Dr Zhang Aribau
Foto: Dr ZhangDr Zhang Aribau

Aquest és un espai més gros, més elegant, amb més taules per seure i amb una cuina gegant. Tot vestit del mateix vermell que al carrer Sepúlveda, per un reservat de color blau, el color de l’eternitat. Qualsevol dels clients de Sant Antoni que ara pugin a Sant Gervasi, veuran que l’essència és la mateixa. "Hem intentat no perdre l’essència de Dr. Zhang, no perdre els 'dumplings' i no perdre el Mao Zedong censurat com a imatge, però ens hem adaptat al barri: no és el mateix estar tocant al Raval, que ser a Sant Gervasi-Galvany. Canvia molt." A baix parlen del concepte 'dumpling bar', a dalt, parlem de 'dumplings and more'.

Dr Zhang Aribau
Foto: Dr ZhangDr Zhang Aribau

I aquest 'more' és el valor afegit del nou local. Hi ha carta de còctels –amb un meravellós Basil Drop, a base de sake sour, licor de saüc i alfàbrega; dedicat als seus amics de Xangai– i han ampliat l'ofert de plats, que van més enllà dels 'dumplings': un cebiche de llagostins amb llet de coco, uns 'sam' de pollastre fregit picant, un 'bao' farcit de carn o un saltejat de bolets amb arròs i salsa 'unagi', per exemple. I el millor, al Dr Zhang d'Aribau no hi ha límit d’horari: pots seure tota l'estona que vulguis perquè no fan doble torn.

Dr Zhang Sant Antoni
Foto: Scott ChasserottDr Zhang Sant Antoni

Fa quatre dies que han obert, i ja tenen el telèfon traient fum. De moment només obren als vespres, però en un parell de setmanes inclouran també un menú de migdia a la fórmula que rondarà els 15 euros. Pel que fa al tiquet del vespre, per uns 25 euros pots gaudir d’un sopar que et teleporta directament a la Xina… i amb còctel inclòs! No se’ns acut cap millor combinació. 

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants asiàtics de Barcelona 

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat