Notícies

El millor del D'A Film Festival 2020 (el pots veure a Filmin!)

De Jessica Hausner a Werner Herzog. En parlem amb el director Carlos R. Ríos

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Head of Editors, Barcelona
'Little Joe', Jessica Hausner
Foto: D'A Film Festival
Publicitat

"Ni es cancel·la ni s’ajorna". Aquest va ser el lema del D’A quan l’edició que fa deu es va veure amenaçada. El seu director Carlos R. Ríos ho va tenir clar: el festival de cinema d’autor de Barcelona es va traslladar a la web i ara es podrà veure a Filmin durant les mateixes dates, del 30 d’abril al 10 de maig, amb noms com Werner Herzog, Christophe Honoré, Arnaud Desplechin i Jessica Hausner. Si tens subscripció a Filmin, podràs seguir el D'A Film Festival sense problema, si no, pots accedir-hi amb un pack que per 25 euros et dona dret a tot el festival més tres mesos de Filmin.

Jessica Hausner

La directora austríaca Jessica Hausner és la protagonista de la retrospectiva d’enguany. "Es pot considerar molt freda i estètica però és una de les grans veus del cinema europeu actual", assegura Ríos. En total, són cinc llargmetratges, inclòs 'Little Joe', que estrenarà el D’A. "Una pel·lícula més ambiciosa, de suposada slow sci-fi, molt connectada amb 'Hotel'", explica el director del D’A.

Grans noms

Werner Herzog és un dels grans noms d’enguany, amb 'Nomad', un documental sobre el seu amic i col·laborador Bruce Chatwin que segons Ríos "és espectacular en tots els sentits, encara que sigui sobre Chatwin també és l’imaginari d’Herzog, no és un mer biopic”. Anoteu també els films d’Arnaud Desplechin, Christophe Honoré, Kiyoshi Kurosawa i Lou Ye (per qui Ríos sent predilecció).

Talent d’aquí i d’allà

De casa nostra, Ríos destaca el film de David Moragas, 'A stormy night', que clourà el festival, 'La reina de los lagartos' de Burnin' Percebes ("un duet de Bruna Cusí i Javier Botet, que fa d’extraterrestre, rodada en Super 8") i 'Video blues', d'Emma Tusell. També està entusiasmat amb tota la secció competitiva Talents: "És la secció més rodona que hem tingut en anys", celebra.

NO T'HO PERDIS: 5 pel·lícules sobre grans escriptors i escriptores a plataformes digitals

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.

Més de Time In

    Últimes notícies

      Publicitat