Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El millor Panettone Artesà d'Espanya és a Barcelona!

Escrit per
Laura Galve
Publicitat

Barcelona està de celebració i una de molt dolça! El premi al Millor Panettone Artesà d’Espanya -que celebra aquest any la seva quarta edició- ha caigut a la ciutat catalana, anant a parar a mans de Cloudstreet Bakery, una fleca ubicada a l’Hospital Clínic i liderada per Tonatiuth Cortés, autor de l'obra pastissera. El sabor, la frescor i la sucositat del panettone de Cortés han sigut determinants per convertir-se en el gran premiat entre quaranta pastisseries de tota Espanya. 

El concurs -organitzat per l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB)- s'ha celebrat al Fòrum Gastronòmic de Barcelona, on s'han degustat un total de 36 panettones. El jurat estava format per professionals de gran reconeixement de la pastisseria nacional i internacional, com Giuseppe Piffaretti, autor del millor panettone del món. 

Tonatiuth Cortés va arribar al concurs amb una cúpula formada per un interior farcit de fruita confitada i amb unes esponjoses llesques verticals, que va aconseguir conquistar el cor del jurat a través d’una combinació i un estudi de les textures i el sabor.

El secret de la seva obra, explica Cortés a 'Traveler.es', és “la cura de la massa mare i també que la quantitat de mantega i rovell d’ou és molt alta”, 

A més, la base d’aquest dolç és l’ús de productes ecològics: mantega francesa, farina italiana, taronja confitada d’Agrimontana, panses ecològiques, ratlladura de llimona i taronja natural i feta a mà i el rovell dels ous de gallines felices. 

Les 96 hores de treball per crear ‘el’ panettone han valgut la pena. Confirmem allò que diuen que tot esforç té la seva recompensa.

NO T'HO PERDIS: els 10 millors dolços de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat