Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El millor panettone d'Espanya es fa a Barcelona

El català Daniel Jordà ha estat l'escollit per competir en la Panettone World Championship

Escrit per
Albert Mora
Publicitat

Daniel Jordà de 'Panes Creativos' és el guanyador de la fase espanyola del 'Panettone World Championship' . Això vol dir que representarà Espanya al campionat mundial per escollir quin és millor panettone del món, que se celebrarà a finals d'octubre a prop de Milà. En el certamen competirà amb candidats d'altres països com Itàlia, Singapur, Brasil i Argentina. La fase espanyola del campionat ha tingut lloc a la pastisseria l'Atelier

En la competició han participat un total de nou rebosters, i un jurat d'experts ha valorat a cegues els pannettones segons el sabor, l'aroma, l'aparença, el fornejat, el tall, la textura i l'estructura interna. Els concursants havien de seguir la recepta tradicional i per tant fer una elaboració artesanal de fermentació natural i utilitzant únicament massa mare i ingredients naturals.

Panettone
Foto: L'Atelier

El jurat ha estat format per professionals del món de la rebosteria com: Paco Torreblanca, distingit com al millor reboster d'Espanya i Europa i premiat com a Mestre Pastisser d'Honor pel Basque Culinary Center; Ricardo Vélez, un dels pastissers més respectats a escala nacional i propietari de 'Moulin Chocolat'; Carles Mampel, xef pastisser, xocolater i gelater català reconegut internacionalment i caracteritzat per la seva estètica i visió avantguardista de la pastisseria; Paolo Casagrande, xef executiu al capdavant del projecte gastronòmic de Monument Hotel sota la direcció de Berasategui i cap de cuina de Lasarte (3 estrelles Michelin); i Eric Ortuño, copropietari de L’Atelier Barcelona al costat de Ximena Pastor xef pastisser premiat per elaboracions com els seus croissants de mantega, les seves pastes de te o la seva coca de crema i pinyons.

Panettone. Jurat Panettone World Championship

Aquest és el primer any que el torneig se celebra més enllà d'Itàlia. Aquesta iniciativa, iniciada l'any passat en un tribut a l'elaboració primigènia d'aquest cèlebre dolç milanès, està impulsada per l'Accademia dei Maestri del Lievito Mare e del Panettone Italià' i compta amb el suport de la fira internacional HostMilano.

 NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants italians de Barcelona

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat