[title]
Barcelona és coneguda per molts factors, i un és, sens dubte, la seva gastronomia. Barcelona és capdavantera pel que fa a l’avantguarda gastronòmica internacional, i ara acollirà una botiga pop-up amb propostes exquisides per als més llaminers.
La botiga L’Atelier Barcelona, al carrer Viladomat, acollirà la botiga pop-up del millor xocolater del món i el seu mestre el 16 i 17 de maig. Lluc Crusellas i Eric Ortuño es trobaran per primer cop en un mateix espai amb les seves creacions, que rendiran un homenatge al cacau.
Sota el nom de Back to School, la botiga efímera farà una picada d’ullet a la llarga relació –tant d’amistat com professional– que uneix ambdós artesans. Aquesta connexió, però, ve de molt lluny. Ortuño va ser el mestre de Crusellas quan el xocolater començava dins el sector.

Però, què hi haurà? Doncs, segons l’organització, hi ha preparades “diverses sorpreses”. La vitrina de L’Atelier Barcelona acollirà quatre creacions referencials de la pastisseria de Crusellas: la Tatin, el Xocosú, la Flor de Llimona i la Flor de Barcelona, una novetat que el xocolater ha creat especialment per a l’ocasió.
Les propostes de Crusellas compartiran espai amb les d’Ortuño, que presentarà el con Back to School. La nova creació es tracta d’un con-croissant de cacau amb gelat de xocolata Ibrug 43% i trossos de galeta Reus.
Una de les peces més esperades, però, és la capsa de bombons Back to School, que inclou set peces creades per Lluís Crusellas. El xocolater reinterpreta a través dels bombons les línies clàssiques de gustos de L’Atelier Barcelona.
Dos mestres pastissers molt reconeguts
Per una banda, a més d’haver estat el mestre de Crusellas, Eric Ortuño és el xef fundador de la botiga i escola L’Atelier Barcelona i ha guanyat diferents premis, entre els quals destaquen el de Millor Coca de Sant Joan 2020 i el de Millor Panettone de Xocolata Artesà d’Espanya 2022.
Lluís Crusellas també s’ha convertit en un pastisser reconegut a escala internacional amb desenes de premis, entre els quals destaca el de Millor Xocolater del Món 2022.