Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Sant Martí Vell
Foto: Ajuntament de Sant Martí Vell

El municipi català amb més ingressos per persona està a Girona (i segurament no és el que penses)

Segons les dades de l'Idescat, Barcelona es troba a la posició número 41 de la llista amb 30.837 euros de mitjana

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

El passat mes de setembre, l'Institut Català d'Estadística (Idescat) va publicar quins eren els dos municipis més rics de la província de Barcelona, i ara, també ha revelat quin és el municipi català amb més ingressos per persona segons les declaracions de l'IRPF el 2021. En aquest cas, ens allunyem de Barcelona per aterrar al Gironès, on es troba Sant Martí Vell, la localitat de 260 habitants amb els ingressos per contribuent més alts de Catalunya. El municipi gironí té una mitjana de 79.103 euros a l'any per persona, una xifra molt superior als 26.049 euros anuals de la resta de territori.

A Sant Martí Vell li segueix Agullana, a l'Alt Empordà, amb 56.748 euros anuals, Matadepera, amb una mitjana de 48.405 euros, i Sant Just Desvern, amb 45.669 euros a l'any. Si comencem la llista pel final, els municipis amb menys ingressos per persona són Bovera i Cogul, ambdós a les Garrigues, amb 10.527 i 9.638 respectivament.

En el cas de Barcelona, la mitjana és de 30.837 euros anuals per persona, gairebé 5.000 euros per sobre de la catalana, el que situa la ciutat en la posició número 41 de les localitats amb més ingressos per contribuent. A més de ser la tercera de Catalunya, Sant Just Desvern també s'emporta la medalla d'or de l'àrea metropolitana de Barcelona, seguida d'altres municipis com Sitges (38.547 euros) i Sant Quirze del Vallès (36.488 euros).

NO T'HO PERDIS: Aquests són els municipis més demandats per viure molt a prop de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat