Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Antonio López
Foto: Shutterstock

El pintor Antonio López tindrà la primera gran exposició retrospectiva a Barcelona

L'artista és el màxim representant del moviment realista espanyol de la segona meitat del segle XX

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Poques figures artístiques generen un consens tan ampli en el món de l'art. Un artista que va començar la seva carrera nedant a contracorrent però que amb els anys ha esdevingut un dels referents pictòrics més importants de la seva generació.

La pintura d'Antonio López (Tomelloso, Ciudad Real, 1936) s'ha transformat en una icona, màxim exponent del moviment realista de la segona meitat del segle XX. Conegut per ser un artista lent i molt meticulós, va pintar per primer cop Barcelona en 2022, a 86 anys (Madrid sí que és la seva ciutat fetitxe).

Gran Vía, 2009-2015.Colección Pérez Simón, México
Foto: Antonio López VEGAP, Barcelona, 2023Gran Vía, 2009-2015.Colección Pérez Simón, México

Malgrat que la seva relació pictòrica amb la nostra ciutat no ha estat prolífica, Barcelona tindrà ben aviat una gran exposició dedicada a la seva figura, la primera retrospectiva que acull una gran institució barcelonina. 'Antonio López' reunirà més d'una vintena d'obres entre pintura, dibuix i també escultura, una altra de les especialitats de l'artista.

Les obres reunides pertanyen a col·leccions públiques i privades, algunes de ben prestigioses com el Reina Sofía de Madrid, la Fundació Sorigué de Lleida o el Moma de Nova York, entre d'altres.

Antonio López 'Mari y Antonio, 1961'
Foto: Antonio López, VEGAP, Barcelona, 2023'Mari y Antonio' (1961)

López + Gaudí

La primera retrospectiva d'Antonio López a Barcelona permetrà que el geni de dos creadors es trobi en un sol espai, ja que l'exposició es realitzarà a dins d'un icònic edifici de l'arquitecte Antoni Gaudí.

Organitzada per Fundació Catalunya La Pedrera, en col·laboració amb el Drents Museum d'Assen (Països Baixos), la retrospectiva d'Antonio López es podrà gaudir a La Pedrera a partir del 22 de setembre i fins al 14 de gener de 2024.

Una oportunitat única per gaudir d'una producció mai reunida, set dècades de treball que abraça des de les primeres obres de joventut dels anys cinquanta fins a la seva producció més recent.

La Pedrera
ShutterstockLa Pedrera

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions que pots veure a Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat