Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Pedrera

  • Llocs d'interès
  • Dreta de l'Eixample
La Pedrera
La Pedrera
Publicitat

Time Out diu

L'últim edifici laic d'Antoni Gaudí, la Casa Milà (coneguda popularment com La Pedrera) no té cap línia recta. És una gesta audaç de l'arquitectura i la culminació dels intents experimentals de l'arquitecte per recrear formes naturals amb maons i un morter (a més de ceràmica i ampolles de cava trencades, el què s’anomena trencadís). És Patrimoni de la Humanitat i té un aire marí per les balconades embolicades, les portes d'algues, els sostres d'escuma de mar i els patis interiors tan blaus com la cova d'una sirena.
Quan es va acabar de construir, en 1912, era una obra tan moderna per al seu temps, que la dona que la va finançar, Roser Segimon, es va convertir en la riota de la ciutat. Santiago Rusiñol va dir, per la façana ondulada, que una serp seria un animal domèstic més que adequat per als amos de l'edifici. Encara així, La Pedrera s'ha convertit en un dels edificis més estimats de Barcelona i els arquitectes l'adoren per la seva extraordinària estructura: no hi ha cap mur mestre i els amplis i asimètrics finestrals de la façana aconsegueixen molta llum natural.
Hi ha tres espais d'exposició. La galeria d'art del primer pis acull una bona diversitat d'artistes. L'espai de dalt ofereix una millor apreciació de Gaudí: es pot visitar un pis modernista reconstruït en la quarta planta, amb la suite dormitori de Gaspar Homar. L'àtic, emmarcat per arcs parabòlics dignes d'una catedral gòtica, alberga un museu sobre la carrera de Gaudí. El millor és que es pot passejar pel terrat de l'edifici entre xemeneies cobertes de trencadís, la part superior de les quals recrea un casc de cavaller medieval, per aquest motiu el poeta Pere Gimferrer la va anomenar ‘el jardí dels guerrers’.

Detalls

Adreça
Provença, 261-265
La Dreta de l'Eixample
Barcelona
08008
Transport
Diagonal (M: L3,L5), Provença (FGC)
Preu
General: 22 €. Residents a Catalunya: 12 €. Estudiants: 16,50 €. Discapacitats: 16,50 €. Majors de 65 anys: 16,50 €. De 0 a 6 anys, gratuït. De 7 a 12 anys, 11 €. De 7 a 12 anys resident: 6 €. Audioguia gratuïta
Horaris
De dijous a diumenge i festius, de 9 a 18.30 h. Visita nocturna, de 19 a 21 h.

Què hi ha ara mateix

Talents Jazz a la Pedrera

  • Jazz

El cicle cultural Talents Jazz a La Pedrera ofereix una experiència de música en directe del 2 de juny al 29 de juliol. Concretament, el terrat d'aquest edifici emblemàtic es convertirà en un escenari excepcional per una programació de jazz i música moderna del talent de Barcelona. Durant cada dijous i divendres d'aquests mesos, passaran pel terrat artistes com Víctor Carrascosa, Alba Alsina, Eddie Mejia Quartet, Pablo Martin Trio i molts altres. Les entrades tenen un preu de 38 euros i inclouen el concert, una visita i una copa de cava.  La programació de juny compta amb la música en directe de Liceu Jazz Group els dies 16 i 17 de juny, d'Eddie Mejia Quartet el 23 de juny, de Frankie Ramos Sextet el 24 de juny i d'Eva Verde Quartet el 30 de juny. La cartellera de músics per al juliol està composta per Liceu Blam Collective l'1 de juliol, Jazz Sebastian Band els dies 7 i 8 de juliol, Ensemble x Berlin-Barcelona el 14 i 15 de juliol, Sara Terraza & The Black Sheep el 21 de juliol, Santi de la Rubia Quartet el 22 de juliol, Perico Sambet & Taller de Músics Ensemble el 28 de juliol i Pablo Martin Trio el dia 29 de juliol. Talents Jazz a La Pedrera concentra a talents musicals, i col·labora estretament amb l'ecosistema cultural de la ciutat i amb institucions educatives de prestigi com el Conservatori del Liceu i el Taller de Músics. A més, l'experiència també apropa als espectadors el coneixement de l'obra de Gaudí, a través d'una visita lliure a les golfes de la Casa Milà. 

Publicitat
També t'agradarà