Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Port Vell

  • Llocs d'interès
  • Ciutat Vella
Port Vell de Barcelona
Foto: ShutterstockPort Vell de Barcelona
Publicitat

Time Out diu

Reformat amb ocasió dels Jocs Olímpics de Barcelona 92, el Port Vell és una zona de comerç, restauració i turisme que es transforma de manera constant

Ho indica el seu mateix nom: el Port Vell és la part més antiga de l’actual configuració del port de Barcelona. Amb quatre segles d’història, ha estat molt rellevant com a espai de lleure dels habitants de la ciutat: un passeig de la Rambla podia acabar amb una aproximació al mar després de trepitjar l’emblemàtic Moll de la Fusta.

Un dels focus d’atenció del Port Vell és l’Aquàrium, un important destí de la ciutat pel que fa al nombre de visitants que rep, però aquesta mena d’immensa plataforma guanyada al mar està envoltada d’espais de cultura. Una entrada al Port Vell està ben a prop del Museu Marítim de Barcelona (que s’ubica a les Drassanes Reials), mentre que l’altra està a uns minuts del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

Oci, comerç i restauració amb el mar a tocar

El port de Barcelona va patir una profunda transformació arran dels Jocs Olímpics de Barcelona. En plena ressaca olímpica, l’any 1995, es va completar la redefinició del Port Vell amb l’obertura del Centre Comercial Maremàgnum, l’esmentat Aquàrium i el desaparegut Imax Port Vell.

Aquest espai múltiple d’oci, comerç i restauració ha patit diverses reconfiguracions des d’aleshores: va deixar de ser el centre de l’oci nocturn que havia de ser inicialment, els seus cinemes també van caure pel camí, i va quedar una oferta força àmplia de restaurants. Les reorganitzacions empresarials de l’espai i l’organització de la Copa Amèrica de vela 2023 tornen a canviar la fesomia de la zona: més obertura al mar i l’aposta per esdevenir un referent absolut en el vessant gastronòmic (a través d’un Time Out Market) i en el vessant cultural (mitjançant una segona seu del Gran Teatre del Liceu).

Com arribar al Port Vell de Barcelona?

L’espai està ben connectat amb la resta de la ciutat. Es pot arribar al Port Vell de Barcelona a través de diversos autobusos i també de la xarxa de metro (l’estació Drassanes, que pertany a la línia 3, l'estació Barceloneta, de la línia 4). Es poden consultar les diverses opcions de transport públic en trajectes concrets a través de l’eina planificadora de viatges de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Escrit per
Ignasi Franch

Detalls

Adreça
Moll Espanya, 1
Ciutat Vella
Barcelona
Transport
Drassanes (M: L3), Barceloneta (M: L4)
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà