Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Carrer Margarit, Poble Sec.
Foto: Maria DiasCarrer Margarit, Poble Sec.

El preu de l'habitatge a Catalunya supera el rècord històric de 2007 amb un increment del 3,8%

Durant el tercer trimestre, els pisos nous es van encarir un 10,2% i els de segona mà un 3%

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

L'agost d'aquest 2023 alguns districtes de Barcelona van batre rècords en el preu del lloguer i, unes setmanes després, un estudi va revelar que Barcelona també era la segona ciutat més cara on viure de tot l'Estat. L'encariment de la ciutat es reflecteix a diversos sectors, però el de l'habitatge és un dels més afectats. Segons l'índex de Preus de l'Habitatge de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), durant el tercer trimestre, el preu dels pisos a Catalunya s'ha encarit un 3,8%.

Aquest increment és el més elevat de la sèrie històrica que va començar el 2007 i que ha trencat la tendència a la moderació que va iniciar al quart trimestre de l'any passat. Segons les dades, els immobles nous es van encarir un 10,2%, el que representa la xifra més alta des del quart trimestre del 2020, mentre que els de segona mà es van disparar un 3%.

Pel que fa a les altres comunitats autònomes, els preus de l'habitatge van presentar variacions positives en totes elles. La llista l'encapçala Navarra, amb un 7,6%, seguida de les Illes Canàries i Cantàbria, amb un 6,6% i un 5,9% respectivament. En canvi, si comencem per avall, Castella i La Manxa va registrar un increment de l'1%, seguida per Extremadura, amb un 1,1%, i La Rioja, amb un 1,9%.

NO T'HO PERDIS: Aquestes són les 22 poblacions catalanes amb els lloguers més cars (i Barcelona no està entre les 5 primeres)

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat