Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Façana d'edifii d'un pis a Barcelona
Foto: Shutterstock

Barcelona és la segona ciutat més cara on viure de tot l'Estat

Un estudi ha analitzat el preu de compra i lloguer d'un pis de 90 metres quadrats a les grans ciutats d'Espanya

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

L'encariment de Barcelona no és un secret. En els darrers anys els preus s'han disparat i el sector immobiliari n'és un dels més afectats. Actualment, Barcelona és la ciutat que té els preus de les habitacions a pisos compartits més cares d'Espanya i ara s'ha posicionat també com la segona ciutat més cara per viure de tot l'Estat. Barcelona té un dels costos de vida més alts del país, amb una diferència del 26,76% respecte a la mitjana de grans ciutats espanyoles.

Les dades s'han publicat al darrer informe de Kelisto, una empresa especialista en economia i finances, que ha comparat el preu mitjà de compra i lloguer d'un pis de 90 metres quadrats a diverses ciutats de l'Estat. L'estudi situa Barcelona al segon lloc, superada només per Sant Sebastià tot i que Barcelona és la que té els preus de l'habitatge més alts, però Kelisto també ha tingut en compte altres factors com els impostos i el transport, entre d'altres.

Aquestes són les 10 ciutats més cares per viure d'Espanya, segons Kelisto:

1. Sant Sebastià

2. Barcelona

3. Madrid

4. Palma (Mallorca)

5. Bilbao

6. Granada

7. València

8. Pamplona

9. Santander

10. Màlaga


L'augment dels preus de l'habitatge han fet que moltes persones decideixin allunyar-se de la capital per anar a viure a algun municipi de l'Àrea Metropolitana. Malgrat que no hi ha només un l'únic catalitzador que expliqui l'encariment, la turistificació juga un paper rellevant. Cada cop són més els turistes que decideixen gaudir uns dies a Barcelona, el que l'ha convertit en la segona ciutat turística més cara del país. A més, altres factors com la inflació i els impostos també han tingut molt a veure amb el fet que Barcelona s'hagi convertit en una de les ciutats d'espanya més cares per viure.

*Consulteu aquí l'informe complet de Kelisto

NO T'HO PERDIS: El preu mitjà per una habitació d'hotel a Barcelona es dispara un 19%

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat