Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El primer 'smart restaurant' d'Europa és a Barcelona

A Nua Smart Restaurant les taules són 'tablets' gegants des de les que es pot fer de tot

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Després de dos tancaments generalitzats de l'hostaleria i nou mesos de pandèmia, el gran canvi en la relació directa del comensal amb el restaurant –a part de les distàncies, mans, màscares i ventilació– és la desaparició de les cartes, substituïdes per codis QR. Doncs bé, acaba d'obrir a Barcelona el Nua Smart Restaurant (Gran de Gràcia, 167), el primer 'smart restaurant' d'Europa i que relega aquest canvi a l'edat de pedra.

I que fa 'smart' a un 'smart restaurant'? Doncs que totes les interaccions del comensal amb el restaurant es regeixen a través de la utilització d'ordinadors integrats a les taules, pantalles tàctils mitjançant les quals podem consultar la carta i el menú, fer i modificar comandes i pagar, entre mil i una coses.

Víctor Navas, propietari de Nua, explica que "només hi ha dotze llocs al món que disposin de taules amb aquesta tecnologia". Són pantalles tàctils-taula "que responen amb la mateixa rapidesa que una tauleta d'última generació".

I la veritat és que impressiona. Perquè assegut en una 'smart table' pots fer bastants coses més que demanar el menjar i decidir si vols la teva cola light, normal, amb gel o sense. Per començar, pots jugar a diversos jocs analògics passats a digital mentre esperes el menjar. Com aquell clàssic de l'hoquei gel de taula o el cub de Rubik. I també dibuixar o fer puzles, així com consultar les notícies.

Nua Smart Restaurant
Foto: Nua Smart RestaurantNua Smart Restaurant

El comensal baixa una aplicació a través de la qual desbloqueja la taula i pot personalitzar els continguts i interactuar amb ells. "Tu et crees un perfil, i la pròxima vegada que vinguis et suggerirà nous plats, si vens a l'hora del vermut, et suggereix aperitius, etc.", explica Navas (també hi ha l'opció de no complicar-se la vida i demanar que et desbloquegin la taula sense aplicació de per mig). A través de la taula, el client pot controlar la llum del restaurant i el fil musical, pot fer fotos amb el mòbil i veure-les en la pantalla gran, editar-les, i fins i tot imprimir-les per tenir un record físic d'una reunió. I lleugerament incòmode, si entres a la app via Facebook, veuràs la teva foto de perfil a la taula (m'imagino que això fliparà els narcisistes). 

Només hi ha dotze llocs així en tot el món, asseguren al Nua Restaurant

¿Elimina això la interacció entre client i cambrer? En absolut, asseguren. El menjar arriba la taula per mitjà de cambrers, i com en un restaurant normal i corrent pots optar per mirar la carta, demanar i callar o interessar-te pel menjar (i la taula té una opció de trucar al cambrer). I que la gent aprengui a fer servir la taula, diu Navas, fomenta molt la comunicació entre clients i treballadors.

Nua s'alinea amb postulats d'"economia circular, verda i col·laborativa": a part d'oferir una carta de menjar saludable i productes de proximitat –el xef Martin Lippo, especialista en cuina avantguardista, signa la proposta–, Navas vol que en un futur hi hagi interacció entre les dades de les taules i el teixit comercial de barri. "Per exemple, que puguis comprar en botigues de barri des de la taula, o que després de prendre una copa aquí tinguis entrada gratuïta a alguna discoteca". Comprar tiquets per a esdeveniments, veure televisió 'en streaming', demanar un taxi ...

Nua Smart Restaurant
Foto: Lenka SelingerNua Smart Restaurant

Les taules són potents ordinadors sobre els quals la gent menja, beu i es recolza. I un es pregunta si no serà molt difícil el manteniment d'una tecnologia sobre la qual passarà de tot, des de cops entusiastes a taques de salsa. "Serà un gran esforç, aquí la tecnologia està present en tot, des que entres per la porta fins que surts", diu Navas. 

Se'ls han gastat: el nivell del menjar és prou bo, sobretot tenint en compte que han obert fa tres dies. Tenen una línia de cervesa artesana pròpia, elaborada per la cervesera Rosita, així com de vi i cafè. I són 'pet-friendly' (encara que ells en diuen 'smart pet experience'): disposar aigua i menjar per a mascotes que sigui saludable i ajudi a disminuir les seves al·lèrgies i dolors d'estómac.

NO T'HO PERDIS: Les terrasses més boniques de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat