Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Grec #culturasegura
Foto: Manuel Pérez

El sector reivindica la seguretat de la cultura en viu

Representants de cinemes, sales de concerts i teatres signen un manifest demanant al govern que rectifiqui

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

El Gremi d'Exhibidors de Catalunya, l'Associació de Sales de Concerts i l'ADETCA han signat un manifest de rebuig al tancament d'espais i la suspensió d'activitats culturals remarcant que cap dels 140 brots actius a Catalunya té el seu origen en un acte cultural.

El manifest recorda que des del sector s'han complert els protocols sanitaris acordats amb el Procicat, controlant l'aforament i registrant els usuaris, i demanen una rectificació immediata del govern en les decisions preses ahir. "Esperàvem una fase 2 flexible, però la realitat a hores d’ara és que ens han tancat la cultura", diu el document. Alhora es refermen en la campanya #culturasegura que des de divendres i al llarg del cap de setmana ha tingut lloc a la xarxa i en esdeveniments culturals. "No és acceptable, ni cert, ni just que es projecti el missatge a la ciutadania que la cultura és una activitat contagiosa i se'ns privi de la viabilitat econòmica que podem tenir després de quatre mesos de crisi", argumenten. El manifest també recorda que l'activitat cultural representa un 4% del PIB directe.

Els tres col·lectius apunten les incoherències de la norma, que fins ahir va permetre mantenir certes activitats en l'àmbit municipal que comptaven amb el permís del Procicat. Alhora, conscients de la situació complicada que afronta el govern, es comprometen a "ajudar i sumar" però demanen "que es rectifiqui la decisió sobre el tancament d'espais i activitats culturals i que no se suspengui l'activitat cultural segura de l'estiu (festes majors, etc)". També es demana participar en la presa de decisions, fer campanyes que retornin la confiança del públic amb el sector i que "la cultura sigui considerada pel Govern com un dels valors que ha ajudat a suportar la crisi i se la tracti amb la justa correspondència". En cas de "bunqueritzar-se" les decisions, reclamen dimissions dels responsables polítics.

NO T'HO PERDIS: La nit que el Grec va explotar: com salvem la cultura?

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva 

Últimes notícies

    Publicitat