Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Ara més que mai, volem #CulturaSegura

Ajuntament, Generalitat i govern central han de mostrar-se decidits a salvar la cultura. Començant per deixar-los fer, d'una manera segura, els espectacles en viu

María José Gómez
Escrit per
María José Gómez
Publicitat

Qui ha anat a qualsevol dels espectacles de les Nits del Primavera, del Cruïlla XXS, del Sala Barcelona, del Grec i altres esdeveniments culturals en època de la Covid-19 sap que han complert al peu de la lletra amb totes les mesures de seguretat que es van pactar prèviament amb les autoritats. El públic seu al seu lloc, amb prou separació per encabir dos elefants entre assistentes, i amb les mascaretes posades. No és l'ideal que tenim d'un concert o d'una obra de teatre o fins i tot d'una sessió de cinema, però tot i així s'accepta i respecta, perquè cap dels assistents no vol renunciar a la cultura. Tampoc hi volen renunciar els músics, ni els actors, ni els programadors, ni cap peça de l'engranatge del sector cultural, que han preferit guanyar menys per continuar treballant i insuflar vida a un sector molt tocat. Sense saber números, intuïm que, com a molt, deuen arribar a fer les paus.

Ens enfrontem a una pandèmia sense precedents. Cal prendre mesures, moltes vegades doloroses. Aquesta crisi deixarà moltes ferides. Les pitjors, les personals: les de la gent que hi ha perdut éssers estimats. També econòmiques. Crec que tothom n'és conscient. Però és molt difícil de justificar i encara més d'empassar que sigui més necessari anar a la platja que no assistir a un concert a l'aire lliure. O que sigui més perillós anar a veure una obra de teatre que no a sopar a l'interior d'un restaurant. Que puguis anxovar-te al metro en hora punta, però no puguis veure un espectacle en petit format en un ambient controlat. Pots anar a comprar un llapis de llavis, però si has d'escollir entre veure un recital de poesia o quedar-te a casa, no surtis.

El missatge és esfereïdor: la cultura és prescindible, un caprici al qual es pot renunciar. El sector està emprenyat, decebut i molt preocupat. I no li'n manquen motius. Sense el suport del públic no sobreviurà, però sobretot, ara, necessita el suport ferm dels governs: Ajuntament, Generalitat i govern central han de mostrar-se decidits a salvar la cultura. Començant per deixar-los fer, d'una manera segura, els espectacles en viu. El sector i nosaltres els necessitem més que mai.

NO T'HO PERDIS: La nit que el Grec va explotar: com salvem la cultura?

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat