Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Sónar desembarca al CCCB aquest octubre amb dos festivals

Més de 300 artistes, científics i investigadors integren l'AI and Music S+T+ARTS i el Sónar CCCB

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Es va dir que aquest any no hi hauria Sónar i no és ben bé així. No només hi ha Sónar aquesta tardor, amb més de 300 artistes, científics i investigador, sinó que a més a més es fa al CCCB, cosa que els més veterans sabran apreciar amb un deix de nostàlgia per l'època en què el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona va acollir la programació de dia.

A més, gràcies al relaxament de les restriccions i a l'obertura de l'oci nocturn en aquesta edició extraordinària del Sónar el públic podrà estar dempeus i ballar sense distàncies (amb la mascareta posada, això sí, segons la regulació vigent. Hi ha, també, una versió nocturna del festival, les nits del divendres 29 i el dissabte 30 d'octubre, l'OFFSónar by Night, a l’Hivernacle del Poble Espanyol, amb les actuacions estel·lars de Nina Kraviz i Laurent Garnier, entre d'altres. 

Aquesta versió de butxaca del festival se celebra del 27 al 30 d'octubre i es divideix, en realitat, en dos esdeveniments diferenciats. El primer és l'AI and Music S+T+ARTS (27 i 28 d'octubre), organitzat amb la UPC i dedicat a la intel·ligència artificial aplicada a la creació musical; i el segon és el SónarCCCB (29 i 30 d'octubre), amb desenes concerts i DJ sets, amb artistes d'aquí i de fora, a més d'altres activitats. Tots dos esdeveniments seran presencials, amb una capacitat de mil persones per jornada, i amb una finestra digital a través de sonar.es i beteve.cat

Amb l'AI and Music Festival, el Sónar torna a posar-nos davant dels ulls la creació musical més avançada, amb 21 espectacles que inclouen la intel·ligència artificial, com el de la inauguració, que es farà a L'Auditori, amb l'estrena de 'Piano+AI', del pianista i compositor Marco Mezquida. Molts d'aquests xous han estat creats expressament com la col·laboració entre Holly Herndon, Maria Arnal i Tarta Relena, que es tornen a trobar després de compartir crèdits al disc 'Clamor' (2021), i els xous de Mouse on Mars, Hamill Industries & Kiani del Valle, AWWZ, Nabihah Iqbal and Libby Heaney i Reiko Yamada. 

AI and Music / SónarCCCB 2021
Foto: Sónar Barcelona

Pel que fa al SónarCCCB, destaquen noms internacionals com els de Koreless, Tirzah, Leon Vynehall, Space Afrika, Parrenin/Weinrich/Rollet, Object Blue A/V Live, Il Quadro di Troisi, Die Wilde Jagd i DJ Nigga Fox, però també talents d'aquí com els de BFlecha, Rakky Ripper i Cora Novoa & The Artifacts. A més a més, el festival compta amb activitats paral·leles entre les quals destaquen la xerrada entre Laurent Garnier i J.A. Bayona, la marató de documentals musicals que es farà en col·laboració amb l'In-edit a l'Aribau Multicines i les conferències i tallers del Sónar+D.  

A més, el Sónar va iniciar aquest mes de setembre un cicle de concerts immersius a l'IDEAL, amb 'Koraal-Magma', de John Talabot i Desilence, ha viatjat a Istanbul (2 i 3 d'octubre) i prepara les edicions de Lisboa (abril del 2022) i Barcelona (del 16 al 18 de juny del 2022).

Les entrades dels festivals AI and Music i SónarCCCB 2021 ja estan a la venda a sonar.es i les entrades per Sónar a IDEAL, a idealbarcelona.com.

NO T'HO PERDIS: Festivals de música a Barcelona i a Catalunya el 2021

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat