Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El festival de documentals musicals In-Edit 2021 torna al cinema

El públic tornarà a ballar des de les butaques de l'Aribau Multicines, del 28 d'octubre al 7 de novembre

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Amb 18 anys a l'esquena, l'In-edit s'ha convertit en una cita ineludible de l'agenda barcelonina. És el festival que et fa vibrar com en una sala de concerts, potser l'únic que et fa ballar amb el cul enganxat a la butaca i que no comença ni acaba quan s'apaguen i s'encenen els llums. A l'In-edit s'hi va a gaudir de la música en imatges, però també a trobar-se amb altres fans, a compartir l'emoció prèvia a la cua i a allargar la nit comentant el que s'ha vist durant el dia en algun bar proper. 

Després d'una edició, la del 2020, estrictament online, els organitzadors s'han adonat que l'In-edit és un esdeveniment eminentment social que va molt més enllà de veure un film des del sofà de casa. In-edit.tv continuarà existint, però l'aposta d'enguany és la de tornar a la pantalla gran, la d'amplificar les sensacions gràcies a l'energia i el feedback dels assistents i per tant torna al cinema. Serà del 28 d'octubre al 7 de novembre a l'Aribau Multicines.

Rabiosa actualitat vs. grans noms

Obrirà la programació 'American rapstar', un film que analitza de manera impactant l'última generació de rapers estatunidencs amb l'epidèmia nacional d'opioides com a teló de fons, una aposta forta i valenta que connecta amb la més rabiosa actualitat de les músiques urbanes. Hi haurà, també, documentals dedicats a figures conegudes com A-ha, Caetano Veloso, Idles, Moby, Jane Birkin (vista per la seva filla Charlotte Gainsbourg), Dinosaur Jr. i Saint Vincent, entre molts altres.   

Pel que fa a l'apartat estatal i català, trobem noms com els de Bambino, Francesc Burrull, Jaume Sisa, Paco Loco, Ktulu i Jorge Pardo, a més d'un documental sobre el 'Cant de la Sibil·la' i un altre titulat 'Nueve Sevillas', sobre el nou flamenc, que compta amb artistes com Rosalía, Niño de Elche i Sílvia Pérez Cruz. 

A més, el festival donarà l'oportunitat de veure en pantalla gran alguns films que ja s'han pogut veure en alguna plataforma o breument al cine, com 'Tina', sobre Tina Turner; 'Zappa', sobre Frank Zappa; 'Billie', sobre Billie Holiday; 'Crock of gold', la pel·lícula de Julien Temple sobre el cantant dels Pogues Shane MacGowan, i 'Héroes: silencio i rock & roll', sobre Héroes del Silencio. 

Música electrònica

Hi haurà, també, una secció especial sobre música electrònica, amb films sobre Matthew Herbert, Laurent Garnier, Throbbing Gristle i Delia Derbyshire, pionera de la música electrònica de qui també es parla a 'Sisters with transistors', la pel·lícula que va clausurar l'edició passada i que es mereixia tenir més d'una projecció. Destaca, en aquest apartat, 'Underplayed', un film que parla de la infrarepresentació de les dones en el món dels DJ (el 2019 només n'hi havia cinc al top 100 mundial).

A més, algunes d'aquestes projeccions es faran en col·laboració amb l'AI and Music Festival i Sónar CCCB, que se celebren del 27 al 30 d'octubre. Dins d'aquesta iniciativa, es projectarà una selecció d'una hora de les millors actuacions de 25 anys de Sónar. 

De moment, l'organització ha posat a la venda les diverses modalitats d'abonaments (5 entrades per 33 euros, 8 entrades per 50 euros i 12 entrades per 72 euros), i més endavant sortiran a la venda les entrades individuals (entre 6,50 i 8,50 euros).

NO T'HO PERDIS: Els concerts de la Mercè 2021: tot el que has de saber

Llegeix el número de setembre amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat