Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bad Gyal, Sónar 2023
Foto: Ana PáezBad Gyal, Sónar 2023

El Sónar ha fet 30 anys, però balla 'twerk' amb Bad Gyal en la festa final

El festival, que ha aplegat més de 120.000 espectadors ja ha anunciat les dates de la pròxima edició

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

La segona nit del Sónar 2023 va començar amb un espectacle molt esperat, el 'Holo' d'Eric Prydz, un xou audiovisual molt compacte pel que fa al so, força agressiu, però ballable en aquest cas, al contrari que el d'Aphex Twin la nit anterior, i amb uns visuals tridimensionals molt més vívids que els hologrames que havíem vist fins ara damunt d'un escenari. Una altra vegada, el Sónar Club estava ple a rebentar de gent que probablement havia estat a la sessió de 2manyDJs amb Peach i Tiga de convidats (que, per cert, van començar punxant el 'Bizcochito' de Rosalía) i potser també la proposta de Carles Viarnès i Alba G. Corral, que van crear poesia amb dos hiperorgues i gràfiques generatives.

Eric Prydz, Sónar 2023
Foto: Clara Orozco / SónarEric Prydz, Sónar 2023

Un cop passat l'efecte sorpresa de mans robòtiques gegants, astronautes i balenes que sobresortien tridimensionalment de l'escenari, valia la pena acostar-se al SonarCar per veure què havia preparat Samantha Hudson i ens vam trobar un concert energètic, punk, i molt divertit que, malauradament s'encavalcava en part amb el de Bad Gyal, que exercia de cap de cartell de la nit.

Exhibicions de 'twerk'

Alba Farelo, que ja havia estat a les edicions 2017 i 2019 del Sónar Barcelona (i també al Sónar Reykjavik 2018), va portar al festival un show similar al que es va poder veure al Sant Jordi al febrer i al Primavera Sound de Madrid de fa una setmana. Cançons curtes, molts hits, i exhibicions de 'twerk' dalt d'un podi que encenien un públic que era allà clarament per ballar i passar-s'ho bé.

I és que tot en el show de Bad Gyal està enfocat al ball: visuals que no distreuen, coreografies que acompanyen les evolucions de la cantant que, enfilada al podi, exercia d'estrella de la música llatina fins al punt de dirigir-se al públic només en castellà, com si fóssim a Miami en comptes de Barcelona. L'única excepció van ser els versos de 'Yo sigo igual' que canta en la seva llengua materna.

Bad Gyal, Sónar 2023
Foto: Ana PáezBad Gyal, Sónar 2023

Malgrat que en directe es perden els matisos i els detalls que ens agraden de les seves gravacions, s'ha de reconèixer que el seu set funciona a la perfecció a l'hora de fer ballar la gent i que el públic de Bad Gyal es mor de ganes de remenar els malucs. A punt de publicar el nou disc 'La joia', la nova protagonista de l'anunci d'Estrella Damm va oferir una hora i quart de ball sense parar. 'Blin blin', 'Pussy', 'Gasto', 'Sin carné', 'Chulo', 'Qué rico', 'La prendo'... totes les seves cançons animen a moure's, sense excepció. Era el que la gent anava a buscar en un concert de Bad Gyal i el que un concert de Bad Gyal ofereix.

Pensant en el Sónar 2024

Però el Sónar no s'acomiadava encara, quedaven joies com els concerts de Little Simz, el de Richie Hawtin i la tradicional sortida de sol amb un clàssic de les nostres cabines, el DJ Angel Molina, per tancar, a les 7 del matí, l'edició del seu 30è aniversari, una edició en què ha superat els 120.000 assistents, amb un 68 % de públic nacional i un 32 % procedent de cent països diferents. Apunteu les dates de la 31a edició: serà els dies 13, 14 i 15 de juny de 2024.

NO T'HO PERDIS: Festivals de música a Barcelona i a Catalunya 2023

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat