Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Trasbordament metro
Foto: TMB

El terrible transbordament de passeig de Gràcia canvia d'imatge (per fi)

Els murs s'han vinilat per crear un ambient més "amable" i "acollidor"

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Tothom que agafa el metro a Barcelona coneix la sensació. Canviar de la línia groga o morada a la verda en passeig de Gràcia i haver-se d'enfrontar al llarg passadís, poc alt i claustrofòbic. Sembla mentida que fins ara no s'hagués plantejat una millora.

I ara, per fi, el passadís de l'estació de metro passeig de Gràcia s'ha transformat en un entorn més "viu i dinàmic", segons TMB, una iniciativa que forma part d'un pla per millorar la seguretat i crear espais inclusius a la xarxa de transport públic de Barcelona.

Trasbordament metro
Foto: TMB

En concret, la mesura vol prevenir la discriminació LGTBI i crear entorns més segurs, per això s'ha implementat una prova pilot anomenada "Espais més amables, entorns més acollidors". S'ha transformat una secció de 23 metres del transbordament de l'estació de passeig de Gràcia/Gran Via mitjançant grans vinils amb imatges d'alta resolució del paisatge urbà. Les imatges busquen generar una sensació de seguretat i prevenir comportaments de discriminació i assetjament.

A més de la instal·lació dels vinils, s'ha millorat la il·luminació per augmentar la visibilitat i la sensació de seguretat i s'ha pintat el sostre i les columnes amb una representació del cel de la ciutat.

NO T'HO PERDIS: el transport públic serà gratuït a Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

 

Últimes notícies

    Publicitat