Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El Zoo de Barcelona ha viscut un 'baby boom' durant la pandèmia

Les instal·lacions obren portes avui amb un aforament limitat temporalment a un terç de la seva capacitat

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

La vida al Zoo de Barcelona no ha parat durant els més de 2 mesos de reclusió i quan diem vida, ens referim a l'animal, a la salvatge. L'espècia humana feia dècades que trepitjava tan poc les instal·lacions de la Ciutadella, només hi han accedit els treballadors i cuidadors dels seus habitants. Hi ha una regla que s'ha posat de manifest durant la crisi sanitària, la desaparició de l'espècie humana dels carrers, places i parcs ha afavorit molt positivament en la natura i tota la seva fauna. Els parcs de la ciutat reobrien amb un aspecte entre la deixadesa i la bellesa de quan la natura reconquista espais perduts.

Els animals assolien cotes d'urbanisme sense precedents, com la presència de porcs senglars a la Diagonal, l'aparició de més aus o la repetida presència de dofins al litoral barceloní. Ningú pot posar en dubte que el silenci, els baixos nivells de contaminació i el reclutament dels humans han afavorit el medi ambient i el món animal. Un exemple d'això ens arriba des del Zoo de Barcelona, que aquest dijous 25 de juny reobre portes i ho fa amb un creixement important del seu cens.

Les noves cries del Zoo

Els primers visitants de les instal·lacions del Parc de la Ciutadella no han sigut, per primer cop, humans sinó que noves creies d'animals. La Vanguardia informa que de tots els nounats hi ha dues cries que són especialment significatives. Es tracta d'una parella d'órix cimitarra, un antílop que viu en zones desèrtiques i que està en perill d'extensió.

Orix del Zoo de Barcelona
Orix del Zoo de BarcelonaFOTO: Zoo de Barcelona

La població de suricates també ha vist augmentada la seva població després d'uns mesos que han sigut frenètics, pel que fa a la dinàmica sexual, expliquen en aquest mitjà els treballadors del centre. El mateix ha passat amb els lèmurs i els primats, aquests últims han viscut durant el tancament del Zoo el naixement d'un titi platejat i d'una mona de Brazza. 

Lèmur de cua anellada del Zoo de Barcelona
Lèmur de cua anellada del Zoo de BarcelonaFOTO: Zoo de Barcelona

Els treballadors també han celebrat i seguit amb atenció el naixement d'una espàtula i d'una espècie extingida des de fa dècades en llibertat com la gasela dama mohor que, gràcies a programes de reintroducció d'exemplars, sobreviu de forma minoritaria en zoològics com el de Barcelona.

Cria de gasela del Zoo de Barcelona
Cria de gasela del Zoo de BarcelonaFOTO: Zoo de Barcelona

Aquest dijous 25 de juny reobren les instal·lacions d'un dels zoològics més antics del país. Ho fa amb un terç de la seva capacitat i extremant les normes de seguretat per tal de garantir que l'espai sigui una zona lliure de contagis. 

NO T'HO PERDIS: Les platges europees més segures per anar-hi aquest estiu

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa amb la nova Time In Pocket interactiva.


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial

Últimes notícies

    Publicitat