Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Obres carrer Pelai
Foto Maria Aladern / ACN

Eliminen la zona de vianants del carrer Pelai de Barcelona per fer més aparcaments

L'anomenat "urbanisme tàctic" que l'anterior consistori hi havia implantat desapareixerà en una setmana

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Dilluns van començar les obres per retirar l'ampliació de la zona de vianants del carrer Pelai que s'havia instal·lat de forma tàctica durant la pandèmia per l'anterior Ajuntament presidit per Ada Colau.

La mesura del nou consistori de Collboni restarà l'espai de vianants guanyat als cotxes per habilitar 64 noves places d'aparcament per a motos, 72 de bicicletes i 20 de càrrega i descàrrega.

Els treballs e renovació s'allargaran una setmana i es faran la banda mar del carrer. Com a mesura simbòlica, ja s'han vist alguns operaris retirant la pintura de les zones que fins ara es reservaven als vianants, espai que ara ocuparan vehicles restablint a la zona els antics usos.

Carrer Pelai
Foto: Ajuntament de Barcelona /Clara SolerCarrer Pelai

Declaracions creuades

La polèmica no s'ha fet esperar. Laia Bonet, primera tinent d'alcalde, ha defensat en declaracions recollides per BTV que la zona "durant aquests dos anys s'ha vist que ha tingut poc ús, pràcticament nul, per part dels vianants".

Per la seva banda, la portaveu de Barcelona en Comú (BComú), Janet Sanz, ha criticat que el govern municipal del PSC es carregui la intervenció urbanística que s'havia fet al carrer de Pelai per pacificar-lo "Desmantellar una acció urbanística consensuada i amb projecte estructural en procés sense alternativa és pura gesticulació i una irresponsabilitat".

Elisenda Alemany, regidora d'ERC, també ha criticat la mesura per incoherent.

NO T'HO PERDIS: Prohibit sopar sols: alguns bars de Barcelona rebutgen els clients sense acompanyant

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat