Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pintades Vila de Gràcia
Foto: Twitter/ @and1ndya

Els carrers de Gràcia s'omplen de pintades en contra de la massificació turística

Més de vint missatges s'han trobat per les parets del barri, coincidint amb la Festa Major

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

La Festa Major de Gràcia és una de les més esperades de l'any pels barcelonins i barcelonines. Aquestes són les darreres abans de la Mercè 2023, i són molts els que no es volen perdre els seus carrers decorats, les activitats i els concerts distribuïts per tota la Vila de Gràcia. Malgrat que les festes són una tradició de la ciutat, aquestes també són un reclam per a molts turistes. Els carrers de Gràcia s'han omplert amb almenys una vintena de pintades en contra dels turistes amb missatges en anglès, on destaca el famós 'Turists go home' (turistes marxeu a casa) que també es pot trobar per les parets de la resta de la ciutat.

Pintades Vila de Gràcia
Foto: Twitter/ @TheNighterr


Aquesta acció és una resposta en contra de la massificació turística que pateix Barcelona, per la qual l'Ajuntament ja ha hagut de posar regulacions, com les limitacions dels grups de turistes a Ciutat Vella. Tot i que la majoria de les pintades de la Vila de Gràcia són en anglès, n'hi ha una on el missatge ha estat en català, preguntant: "Són festes del bari si hi ha més turistes que veïnes?". Aquestes protestes han anat més enllà de les pintades, arribant al mateix pregó de les festes del barri, on els futbolistes Andrea Porta i Àlex Cano han denunciat la massificació turística que ha patit el barri, assegurant que han 'fet fora els veïns'.

Malgrat aquesta reivindicació, els dos pregoners també han assegurat que cada cop les festes estan tornant a celebrar les tradicions populars i fer més participes en els veïns i veïnes. Les pintades d'aquest any, però, no han agafat per sorpresa als qui viuen allà, sinó que el passat 2022 els carrers del barri també van rebre algunes pintades amb missatges turismofòbics, tot i que no van ser tantes com aquest 2023. Les de l'any passat ja no es poden veure, ja que els serveis de neteja de l'Ajuntament de Barcelona les van esborrar.

NO T'HO PERDIS: Els millors concerts de la Festa Major de Gràcia 2023

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat