Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Castellers de Vilafranca
Foto: Arnau Alcalà-Castellers de Vilafranca / ACN

Els Castellers de Vilafranca sorprenen amb una actuació a les piràmides de Teotihuacán

La tradició castellera ha travessat l'Atlàntic i ha arribat a un dels indrets més emblemàtics de Mèxic

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

La cultura castellera ha travessat l'Atlàntic i ha aterrat davant les piràmides de Teotihuacán. Els Castellers de Vilafranca estan de gira per Mèxic i aquest dilluns 20 de novembre van fer treure les càmeres a tothom amb l'aixecament d'un 4 de 7 amb agulla, un 5 de 7, un 3 de 8, un 7 de 7, un 4 de 8 i un vano de 5. 

Castellers de Vilafranca
Foto: Arnau Alcalà-Castellers de Vilafranca / ACN

L'escenari escollit han estat les piràmides del Sol i la Lluna, conegudes com les piràmides de Teotihuacán, patrimoni de la humanitat de la UNESCO i conegudes com 'la ciutat dels déus'. L'origen de les piràmides és encara un misteri, però es creu que es van construir cap a l'any 100 aC, tot i que van ser els asteques els quals van descobrir la zona ja al segle XIV.

Més de 200 castellers de la colla han viatjat fins al país per fer una gira que marcarà el final de la celebració del seu 75è aniversari. Els verds van arribar el passat divendres 17 de novembre a Mèxic i ja han fet algunes actuacions davant de monuments de la ciutat com l'Àngel de la Independència i el Monument a la Revolució.

Els castellers arreu del món

Aquest és el primer cop que una colla fa una gira internacional per donar a conèixer la cultura castellera, tot i que no és la primera vegada que els castells arriben a altres racons del món. El raper Travis Scott també va donar-los a conèixer fora de les nostres fronteres posant-se la faixa i la camisa per fer un 4 de 9 amb folre pel seu videoclip 'Sirens'. El vídeo va fer un homenatgea la tradició catalana amb cinc colles diferents, tot i que els Castellers de Vilafranca en van ser els grans protagonistes.

NO T'HO PERDIS: 50 llocs de catalunya que has de conèixer

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat