Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Travis Scott
Foto: YouTube/ @TravisScott

Travis Scott fa de casteller al seu nou videoclip gravat a Barcelona (i a altres ciutats de Catalunya)

Al rodatge del vídeo per la cançó 'Sirens' hi han participat diverses colles castelleres com els Xiquets de Tarragona

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Travis Scott s'ha posat la faixa i la camisa i ha fet un 4 de 9 amb folre. L'estrella mundial del rap ha escollit Catalunya com a escenari del seu videoclip per la cançó 'Sirens', on fa una oda a la tradició catalana dels castells. Al llarg del curtmetratge veiem a l'artista passejar pels carrers del barri de Ciutat Meridiana, a Nou Barris, on també surten molts dels seus veïns i veïnes. A més de Barcelona, el rodatge també es va fer a Montcada, Terrassa i Tarragona, que va posar a disposició del nord-americà la icònica Tarraco Arena per fer els castells.



El videoclip mostra la unió de diverses colles castelleres per aconseguir fer un 4 de 9 amb folre, ajudant l'enxaneta a enfilar-se fins a dalt de tot i aixecar el braç. La construcció del castell és el fil conductor del curtmetratge, alternant-lo amb imatges del raper pels carrers de diferents barris de Catalunya, així com de la seva gent. A més, la construcció del castell està gravada a Tarragona, el mateix lloc on va ser documentada per primer cop una actuació castellera, concretament a Valls l'any 1801.

L'estrella del rap ha assegurat que es va quedar 'fascinat per la tradició', la mateixa que la UNESCO va declarar patrimoni cultural de la humanitat l'any 2010. Al video han participat cinc colles castelleres: els Castellers de Vilafranca, els Xiquets de Tarragona, els Xiquets del Serallo, els Nois de la Torre i els Castellers de Mediona, tot i que els 'Verds' han estat els grans protagonistes.



Catalunya no ha estat només l'escenari del nou videoclip de l'artista, sinó que també ha estat una productora catalana qui l'ha produït. Canada , una de les productores catalanes de referència, ha col·laborat amb Travis Scott per dur a terme el curtmetratge de 'Sirens', tot i que aquest no ha estat el primer cop que han treballat junts. La productora va produir també el videoclip de 'TKN', un projecte de Rosalia on també va col·laborar Scott, amb el que va guanyar el Grammy Llatí a millor vídeo musical. Rosalia també va gravar el videoclip de 'Vampiros' amb Canada, fent una oda a la nit Barcelonina.

El curtmetratge de 'Sirens' forma part del seu nou treball 'Utopia', un àlbum on destaquen les col·laboracions amb noms mundialment coneguts com Beyoncé, SZAThe WeekendFuture i Bad Bunny, entre d'altres. Igual que amb el seu anterior àlbum, 'Astroworld', 'Utopia' ja ha batut diversos rècords, com el de l'àlbum de rap més escoltat de l'any amb més de 650 milions de reproduccions en una setmana. A més, també ha aconseguit ser el vinil de rap més venut en la primera setmana a la venda, amb gairebé mig milió d'exemplars venuts.

La tornada després de la polèmica

Tot i tenir 79 milions d'oients mensuals a Spotify, el nord-americà va desaparèixer de l'ull públic durant una temporada després d'un incident a un dels seus concerts de la gira d''Astroworld', que va deixar vuit morts. Durant un dels seus espectacles a la ciutat de Houston, a Texas, es va produir una estampida provocada per la pressió dels fans cap a l'escenari, on van morir vuit persones, onze van ser traslladades a l'hospital amb parades cardíaques i unes 300 van ser ateses pels serveis d'emergència. La polèmica va arribar, ja que, mentre això ocorria, el raper no va aturar el concert, sinó que va continuar l'actuació.

La primera a pronunciar-se sobre els fets va ser la seva exparella, Kylie Jenner, la qual va penjar a Instagram un text on expressava les seves condolences cap a les famílies de les víctimes. Travis Scott va penjar un vídeo a la mateixa xarxa social amb un filtre en blanc i negre on també expressava les seves condolences, però no donava explicacions sobre per què no va aturar el concert. Aquest vídeo va ser molt criticat pels seus fans, així com va ser un objecte de mems i paròdies.

NO T'HO PERDIS: El vídeo viral d'uns alumnes de quart d'ESO que reivindiquen el Raval a través del rap

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat