Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cinema
Foto: Shutterstock

Els catalans van al cinema menys de dues vegades per any

El 2023 els cinemes catalans van tenir 4 milions d'espectadors i, tot i el descens, els exhibidors es mostren optimistes

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Segur que molts addictes a les millors pel·lícules de la cartellera van molt al cinema. Però també és cert que molts altres espectadors fa anys que no compren una entrada. El cas és que la freqüència amb què els catalans van al cinema no para de disminuir al llarg de les últimes dècades, i la pandèmia ho ha accentuat, segons informa l'ACN.

Segons les darreres dades recollides per l'Anuari de l'SGAE, a Catalunya el 2022 la mitjana de compra va ser d'1,46 entrades per habitant, és a dir, que els catalans anem al cinema menys de dues vegades a l'any. Si mirem la freqüència quinze anys enrere, el 2007, se situava en 3,7 vegades per habitant. El canvi és significatiu.

Malgrat el canvi d'hàbit que la pandèmia i la popularització de les plataformes de contingut a la carta ha instal·lat, els exhibidors es mostren optimistes. El 2022 es van vendre a Catalunya 11,2 milions d'entrades, uns 3,4 milions d'espectadors més que el 2021. El creixement continua la tendència de recuperació de públic després de la pandèmia, però encara lluny de les xifres del 2019.

NO T'HO PERDIS: les 50 millors pel·lis de la història del cinema

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat