Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
tortell de Reis
Foto: Instagram / @lobradordels15

Els dos millors tortells de Reis de Catalunya es fan a Barcelona

És el primer any que una proposta barcelonina guanya el concurs 'Millor tortell de Reis de Catalunya'

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Si una cosa no hi pot faltar per Nadal, són els dolços. Els torrons, les neules i el tronc de Nadal, són alguns dels més emblemàtics, però, si parlem de postres típiques nadalenques, no ens podem oblidar del tortell de Reis. El dolç que acomiada les festes és tot un clàssic i, ara podeu aconseguir els dos millors de Catalunya sense sortir de Barcelona.

Per primer cop, una proposta barcelonina ha guanyat el concurs 'El millor tortell de Reis de Catalunya 2023', que s'ha dividit en tres categories: millor tortell clàssic, millor tortell creatiu i millor tortell clàssic per a alumnes d'escola. El de l'Obrador dels 15, al número 209 del passeig de Maragall, ha estat el millor de la versió clàssica i el de la pastisseria L'Atelier, al carrer Doctor Fleming 16, el millor en la creativa.

Una de les novetats d'aquesta quarta edició del certamen ha estat la categoria oberta a alumnes d'escoles professionals de rebosters, que només podien participar dins la modalitat de tortell clàssic.

Quins eren els requisits?

Per participar dins la categoria del tortell clàssic, el pes final havia d'estar entre els 500 i 700 grans i els ingredients bàsics que havia de portar eren farina de força, sal, sucre, ous, llet, llevat, mantega, aigua i oli d'oliva. A més, era obligatori omplir-lo de massapà i decorar-lo amb meló, cirera i taronja confitada.

Pel que fa al tortell creatiu, havia de pesar entre 600 i 800 grams i les bases eren més permissives. Els ingredients entre els quals es podia escollir eren massa de brioix, de panettone, de croissant i de pasta de full. Per omplir-lo es podia utilitzar massapà, nata o crema de xocolata, i es podia decorar de manera completament lliure.

NO T'HO PERDIS: Els millors menús de Nadal a Barcelona

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Nadal

    Últimes notícies

      Publicitat