Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors menús de Nadal a Barcelona

Els millors menús de Nadal a Barcelona

Els grans hotels i restaurants de la ciutat us deslliuren de cuinar per a tota una tropa

Santa Claus i Carme Ruscalleda
© Raúl Muñoz Santa Claus i Carme Ruscalleda
Per Ricard Martín |
Advertising

Nadal i els àpats: el maldecap més gran d'ençà que van fotre fora aquells dos del paradís per menjar pomes a deshores. Sí, ja sé que no lligueu els gossos amb llonganisses, però que coi; si penques com una mula, al cap de l'any et pots permetre un petit luxe. Aquí teniu una tria selecta de menús que us proposen alguns dels grans hotels i restaurants de Barcelona, per a què hi endrapeu amb la família. I si esteu més pelats que un gat egipci, doncs tantegeu alguna d'aquestes opcions per menjar barat i digne. I si encara us manca superar el sopar d'empresa, aquí teniu els millors menús per sopar en grup.

NO T'HO PERDIS: La guia del Nadal a Barcelona

Passant de cuinar per a 25!

Carme Ruscalleda
© Raúl Muñoz
Hotels, Hotels de luxe

Mandarin Oriental Barcelona

icon-location-pin Eixample

De què va? D'acord, ha tancat el restaurant Sant Pau, però enguany Carme Ruscalleda dedicarà tota la seva força gastronòmica al Nadal als restaurants de l'hotel Mandarín.

Per Nadal: El Dia de Nadal el restaurant Blanc ofereix la proposta de tradició catalana actualitzada que tant bé exerceix Ruscalleda. Amb propostes cent per cent catalanes, com caldo nadalenc amb escudella i galets, rap i musclos  o pollastre pota blava rostit amb dàtils (118 €). Al Moments la proposta passa per un menú de dotze passes a càrrec de Raül Balam, amb plats que són Sant Pau pur (221 €). I més familiar: per Sant Esteve, menú a 59 € amb els canelons com a centre del viatge, esclar.  

Restaurant Gaig
©Carles Allende
Restaurants, Cuina creativa

Restaurant Gaig

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

De què va? El Gaig, una de les grans estrelles Michelin de Catalunya, de les més arrelades a la tradició catalana, ha preparat un menú de Cap d'Any amb molt sabor mariner i inspirat en la gastronomia francesa. 

I què menjaré? Doncs sis passes: tres aperitius –on destaca una crema de tupinambe i vieira– i té com a plats principals un lluç fresc a l'all cremat, carbassó i remolatxa, i culmina amb caça de la bona: una terrina de pintada amb parmentier i tòfona. Tot plegat, per 98 €. Gens car si tenim en compte que això és la darrera nit de l'any en un dels millors restaurants de Catalunya (i també us proposen que us quedeu al sarau de ben sopat). 

Advertising
Restaurants

Casa de Tapes Cañota

icon-location-pin El Poble-sec

De què va? El Cañota és un bar de tapes marineres d'inspiració gallega amb molt bones referències. Es tracta del germà petit del reputat Rías de Galicia, un dels grans restaurants gallecs de la ciutat i de l'Estat.

I quin és el menú? Em clavaran? Home, doncs la veritat és que no massa. Per Cap d'Any tenen una degustació (croqueta de bacallà, ostra, gambes a la planxa, consomé, caneló...) que culmina en filet a la brasa, al foie o un suquet de rap amb cloïsses. Raïms i 'cotillón' inclosos, 65 € (beguda apart, ep). Ara, pel dia de Nadal us proposen un itinerari de tapa clàssica, que s'acaba en tacos de lluç, filet, garrinet, crema catalana i torrons: 55 €  

Hotels

Almanac Barcelona

icon-location-pin Eixample

De què va? L'Almanac Barcelona gaudeix d'una ubicació exclusiva, un d'aquells hotels boutique de gran luxe que no acoquina, a escala humana, vaja. 

Hi puc menjar sense cremar la visa? La veritat és que sí. Han tingut la gran idea de convertir els dinars de Nadal i de Sant Esteve en un 'brunch' nadalenc a preus humans, donades les circumstàncies: 70 € per cap (amb vins inclosos!) i el buffet és de luxe papal: entrants amb delicadeses de formatges afinats, tàrtar de rossa gallega, tonyina Balfegó, marisc, amanides... I un arsenal de plats principals calents que passa per llom de bacallà al pil-pil, canelons de pollastre i foie, escudella i carn d'olla o fins i tot tocs centroeuropeus, com oca al forn estil austríac. 

Advertising
Hotels, Hotels boutique

Alma Barcelona GL

icon-location-pin Eixample

De què va? D'un preciós hotel boutique de cinc estrelles amb un jardí interior espaterrant, i un altíssim nivell de cuina. 

I què hi fan, per Nadal? Doncs han preparat tres menús que fan venir salivera. Els més assequibles són els de la Nit de Nadal i Reis: per 80 € (amb postres, torrons, tortell de reis i tota la beguda) teniu delicadeses com cuixa de cabrit confitada, ravioli de pollastre de pagès i un seguit d'entreteniments de km 0 on hi mana la carxofa i el marisc nostrat. Per Cap D'Any, una degustació senyorial de dotze passes a 180 € 

Flax & Kale
©Iván Moreno
Restaurants, Pizza

Flax & Kale Passage

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

De què va? El tercer Flax & Kale és monumental: 600 m² que abracen el passatge de les Manufactures, dividits en dues estances. Són l’avantguarda del tema 'healthy' a casa nostra, però l’epicentre aquí és un forn on busquen “el futur saludable de la pizza napolitana”. 

I no és un pal celebrar Cap d'Any en un lloc saludable? No! Us han preparat, per 60 €, un menú que passeja per tots els grans èxits de la casa, com el seu gustós 'bao' de 'pulled pork' (fet de 'jackfruit', la fruita que sembla carn), el seu ja mític tàrtar d'oves de salmó, albocat i mango i principals com la que és, sense dubte, una de les millors pizzes sense gluten de Barcelona. I amb els vins naturals de la casa no tindreu tanta ressaca! 

Advertising
Hotel Palace
© Lucas Averbuj
Hotels

Hotel Palace GL

icon-location-pin Eixample

De què va? Un dels grans hotels del món (això no és una exageració, home!) on el xef Marc Mallasen dirigeix una cuina amb producte gourmet, amb denominació d'origen i sabors locals que combinen tradició i innovació.

I aquí s'hi pot anar sense ser un Onassis? Home, la veritat és que sense ser un menú de migdia, l'oferta de la Nit de Nadal és terrenal. Sobretot si tenim en compte que per 90 € (amb tot inclós) teniu tres apertius freds i tres de calents, i un menú amb tres principals on segur que hi cantaran els àngels. Per Cap D'Any, això sí, cal tenir-ne per gastar-los: bufet lliure de pernil ibèric i arròs de tòfona, i principals versallescos com, tarrida de pularda i trufa; amb música en viu i festa privada durants les campnades: 350 €. Si opteu per fer el mateix al restaurant Winter Garden, a la terrassa de l'hotel, amb les campanades en directe des del solàrium i festa a la cocteleria Bluesman Bar, doncs 500 eurets per cap. 

Restaurants, Cuina creativa

Bar Veraz

De què va? El restaurant de l'hotel Barcelona Edition, el Bar Veraz –comandat pel xef Sebastià Mazzola– ofereix un enfocament creatiu sobre la cuina de tota la Mediterrània, i la verita és l'home té talent i ambició per soprendre i satisfer tant el local com el turista. 

I què hi menjaré? Doncs pels dies 24, 25 i 26 s'han empescat un menú degustació amb plats pensats per compartir que passen per l'escudella i carn d'olla, caldereta amb rap i gambes, canelons de pollastre i foie i el guisat de cuixa de xai amb panses, prunes i pinyons, que són una apoteosis de cuina catalana moderna ben entesa. Tot plegat, per 70 € (amb aigua i cafè). I tenen opció de menú infantil.  

Advertising