Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Sintonia
Foto: MoneoMoneoSintonia

Els millors menús de Nadal a Barcelona

Els grans hotels i restaurants de la ciutat us deslliuren de cuinar per a tota una tropa

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Nadal i els àpats: el maldecap més gran d'ençà que van fotre fora aquells dos del paradís per menjar pomes a deshores. Sí, ja sé que no lligueu els gossos amb llonganisses, però que coi; si penques com una mula, al cap de l'any et pots permetre un petit luxe. Aquí teniu una tria selecta de menús que us proposen alguns dels grans hotels i restaurants de Barcelona, perquè hi endrapeu amb la família i en grup, bé sigui per Nadal, Sant Esteve o fins i tot la Nit de Cap d'Any. I si esteu més pelats que un gat egipci, una opció és menjar en una de les millors pizzeries de Barcelona, que sempre vesteix i dona alegria. I si ets un cràpula i surts a fer-la grossa amb els amics, fes un cop d'ull als millors menús per a grups

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Passant de cuinar per a 25!

  • Hotels
  • Eixample

Rodrigo de la Calle té una merescuda reputació mundial com a xef expert en vegetals. I una mà màgica a l'hora d'inventar-se plats plens de sabor, saludables i lleugers. Apunteu-vos a un Nadal verd, amb un fabulós menú on el caneló de pollastre del Prat, el fricandó amb tòfona i el sacher tenen tot el sabor de la vostra infantesa, però aptes per a aparells digestius amb més passat que futur. Per 58 euros, hi dinareu el dia 25 (begudes apart). També tenen opcions veganes, per descomptat. 

.

Casa Seat Ametller Origen
Foto: Time Out Barcelona

Casa Seat Ametller Origen

Poca broma, que l'acollidor restaurant de Casa Seat que dirigeix el xef Xavier Sancho, ofereix una oferta d'esperit nadalenc absolut i amb una qualitat-preu a prova de colonització mental EUA. Amb la logística de Casa Ametller, per 40 euros et posen en la taula un joc nadalenc amb cinc passes i postres, amb vi sense racionar inclòs. Veiem: crema de temporada amb cruixents, toppings i germinats, Amanida de tomàquets de l'hort Ametller Origen, tàrtar de corvall amb mango, maduixes i cítrics, i a triar pop amb parmentier de crucíferes, cansalada ibèrica, pebre vermell dolç i farigola.
o costella de porc ibèric a 75º amb verduretes brasejades i la seva reducció. Dues postres i amb cava de benvinguda, i per dinar o sopar. 'Planasso'!  

Publicitat
  • Hotels
  • Eixample

L'aposta del xef Miguel Muñoz al restaurant Somni és seriosa, original, lúdica... Se'ns acaben els adjectius, perquè te la menjaries sencera! A la carta i a la degustació només hi ha canelons! Però no com us penseu. Sí, n'hi ha d'ortodoxes, com els canelons de bolets amb tòfona... Però també redefineix el gènere amb un caneló de farcit d'arròs amb sèpia, 'canelonitzat' per carpaccio de gamba. Ara bé, si ja fan Sant Esteve tot l'any, per festes s'han empescat una sèrie de menús on el caneló només treu la poteta: el dia de Sant Esteve, per 68 euros, teniu un menú de cinc plats on sí, hi ha un luxuriós caneló d'ànec rostit amb beixamel de foie i tòfona. 

 

  • Restaurants
  • Espanyola
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4

El restaurant Oria, una Michelin a l’hotel Monument, és porta amb porta amb el Lasarte (tres Michelin d’ençà del 2016). El xef Xabier Goikoetxea, sota la direcció de Berasategui, és l'encarregat de desenvolupar una proposta amb una marcada picada d'ullet a la cuina del País Basc dels dos xefs.

La creativitat del xef, unit a la qualitat del producte formen el tàndem perfecte per aconseguir l'excel·lència en els menús. Aquest any, Goikoetxea celebrarà els dies festius amb un menú la nit de Nadal (155 euros), un altre per Nadal (170), un tercer per al dia de Sant Esteve (135 euros) i el tancament de l'any amb sopar especial a 395 euros. Entre les seves elaboracions hi ha el tac de foie gras rostit amb guisat de bolets de temporada, brou d'au i citronelle, l'escamarlà acompanyat del seu ravioli, tocs de cafè i curri o el carré de xai de llet desossat amb crema de salsifís i salsa de 'perigueux' de moll a la brasa. 

Publicitat

Ubicat en plena Rambla de Barcelona, el restaurant de l'Hotel Le Méridien és una aposta segura, tant per la seva qualitat -gastronomia treballadíssima i directa- com pel seu preu. I que se'n pot dir d'aquest fabulós menjador envidrat, des d'on es domina tot el moviment del passeig en una bombolla de pau. 

Nadal és un bon moment per acostar-se al centre de la ciutat, i veure com la resta del món aprecia la nostra ciutat. El restaurant de L'hotel Le Méridien té una oferta variadíssima de menús de totes mides i tendències per als dies assenyalats: des de menús de grup nadalencs, per menys de 50 euros, fins a un brunch d'Any Nou que no arriba als 60. Amb totes les begudes incloses i sense límit: vins, aigües i refrescos. 

  • Hotels
  • Hotels de luxe
  • Dreta de l'Eixample

L'Hotel Claris recupera l'essència de Nadal amb una cuina tradicional, clàssica i basada en la temporalitat. En l'any que l'hotel acompleix 30 anys de vida, el xef Jesús Pastor ha signat una carta plena de plats clàssics de festa, com per exemple l'escudella, el garrinet o el caneló de pularda trufada. La nit de Nadal, per exemple, un menú de deu passes a 90 euros, on anireu des del pernil de gla i la croqueta de carn d'olla, fins a un espectacular passi per bullabessa, escudella i garrinet.  

Publicitat
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • preu 2 de 4

Al capdavant de la cuina del bar Veraz hi ha l’argentí Pedro Tassarolo, un xef que ha cuinat en els millors restaurants del món. Té mili a The Fat Duck, Mugaritz i en la darrera temporada d’elBulli. Celebrar Nadal i Sant Esteve aquí és un luxe assequible per a moltes butxaques: amb un preu únic de 60 euros, proposa sopars i dinars amb música en directe, i una successió de plats de festa major com la versió de Tassarolo de l'escudella –sopa de galets farcits de carn d'oll, amb col i botifarra negra– gambes de palamós a la planxa amb brandada de bacallà, i no poden faltar, esclar, canelons de pollastre rostit amb foie. 

 

  • Restaurants
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4

El restaurant Sintonia de l'hotel Gallery, com diu el seu xef Pablo Tomás, fa una cuina “de cuinar. De guisar, actualitzada, però amb una base sòlida”. Una cuina imaginativa, juganera i amb les tècniques del luxe, però sense els productes que encareixen un sopar fins a límits insospitats. Per Nadal segueix aquesta proposta fil per randa, amb dues propostes que ofereixen luxe de quatre estrelles amb molta qualitat i encant. Un menú per a la nit de Nadal i per al dia 1 i el de reis: a 55 euros, beguda inclosa, una degustació amb croquetes de calamar, gamba vermella i lluç amb salsa verda, escopinyes i mongetes de Santa Pau. La resta de festes, el dia 25 i Sant Esteve, el preu puja fins a 70 euros i entren en joc la pularda, l'escudella i el caneló rostit.  

Publicitat
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4

El xef Giovanni Hassan segueix fil per randa la ideologia de l''slow food', i l'ha adaptada a un esperit de festa assenyalada amb plats plens de classicisme i el millor producte de temporada. Vegeu un meravellós menú degustació, per 75 euros, amb maridatge de vins naturals inclòs, que us passeja per especialitats de gran cuina francesa, com el llenguado a la meunière o el carpaccio d'ou i bolets. I podeu encarregar un menú estil banquet francès: per 80 euros, pularda amb tòfona o filet Wellington, seguit d'un devessall de delicadeses com ostres de Normandia o amanida d'escamarlans. 

  • Restaurants
  • Vegetariana
  • El Raval
  • preu 2 de 4

El restaurant ovolactovegetarià Teresa Carles celebra les festes amb menú de Nadal i un altre Cap d'Any que reuneix els plats més tradicionals d'aquestes festes en la versió vegetariana. Amb la xef Teresa Carles al capdavant, referent en artificis de cuina vegetariana tan saborosa com saludable, han preparat un menú degustació per compartir: per 30 €, cinc plats nadalencs amb èxits com els cors de carxofa amb ceps, o un caneló XXL, amb gírgoles i bolets amb beixamel trufada (amb postres, vi, aigua i cafè). I per Cap d'Any, cinc entrants i un principal més vi, aigua, el raïm, postres i cotilló per 50 € (i la possibilitat de provar el 'cachopo' vegà).

Publicitat
  • Restaurants
  • Japonesa
  • Hostafrancs
  • preu 3 de 4

El Nobu, excel·lència japonesa d'abast mundial, presenta una proposta d'allò més singular: una fusió entre la tradició mediterrània i la cultura japonesa per celebrar les festes. Nobu Barcelona abraçarà la gastronomia catalana i oferirà un menú especial de nit de Sant Esteve amb un menú compost per 4 plats principals i unes postres: sopa de miso amb galets, caneló de costella de Wagyu, seguida de l'excel·lent sushi de la casa, i una pularda a baixa temperatura amb teriyaki de pebre rosa tancarà els plats principals. Per postres, crema de torró i neules. Tot plegat, 75 euros (begudes a banda). 

  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • El Gòtic
  • preu 3 de 4

Tot el que hi ha al Neri és especial, com si quedés impregnat de la bellesa de la plaça més bonica de Barcelona, la plaça de Sant Felip Neri. Com a l'hotel, singularitat i exquisidesa regnen a la planta baixa. El restaurant no és poca cosa: la mà talentosa d'Alain Guiard té al darrere tota la potència, elegància i infraestructura de l'únic Relais & Chateaux de Barcelona. I per a aquesta nit de Nadal ha preparat un menú fastuós, de toc clàssic i ple de plats com a pastís de cérvol premsat o llobarro cruixent de tupinambur. Els 135 euros del menú inclouen totes les begudes, torrons i neules.

Publicitat
  • Hotels
  • Ciutat Vella

Aquest hotel de disseny extraordinari -ja és un clàssic de la ciutat, del tot integrat amb el barri- es caracteritza per tenir una oferta gastronòmica de gran qualitat-preu: el luxe de menjar en un 4 estrelles emblemàtic a preus que no piquin tant. I pels dies de Nadal han disposat d'una oferta d'allò més apetitosa: un primer de canelons de rostit i foie i segons a triar. De postres, perla de xocolata, torrons i barquets inclosos, així com les begudes. Tot per 40 €: per ser un menú tancat pels dies de Nadal, està molt be de preu. I el seu no menys emblemàtic 'brunch' -dels més veterans de la ciutat- inaugura el 2022 amb un bufet lliure amb DJ, per 37 €. La dieta l'haurem de deixar pel dia 2, home. 

  • Restaurants
  • Espanyola
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4

Arribem a la nit de Cap d'Any amb ganes de menjar-nos el món, amb ganes de sarau gros i de cuina saborosa, directa, feta de la millor manera possible. I això és el que ven de manera excepcional el Molino de Pez: una actualització excelsa i amb tocs d'innovació de la casa de menjars i taverna madrilenya, vista des de l'alta cuina. El grup La Ancha s'han tret de la màniga un menú de Cap d'Any on tot és sabor i qualitat, i el recorregut és llarguíssim: truita fumada amb caviar, croquetes de pernil, calamar a l'andalusa, vieires a la planxa, la truita amb tòfona de la casa i una mitjana de bou al foc de llenya. Un recorregut clàssic i espectacular que inclou prepostres i dues postres –els pastissos de formatge i xocolata que els han donat fama–, vins, música en viu i cotilló. La festa surt per 175 euros, i no us defraudarà. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Les Corts
  • preu 3 de 4

El GoXO de Dabiz Muñoz s'ha consolidat com una categoria a part a la ciutat: un restaurant d'alta cuina i plats per mullar pa, que surten de la cuina a ritme i servei de 'fast-food'. I per a Sant Esteve ha preparat un menú per a parelletes que és per llepar-se els dits, la seva visió dels clàssics nadalencs catalans: un caneló de huancaïna, fet a base de beixamel de huancaïna, carbonata de bacó i suc de pintada untuós i trufat.

De segon, i per no perdre la tradició, escudella catalana versió XO, a base de brou de pollastre d'escudella amb ossos de pernil pota negra i acompanyat de crestes al vapor de les seves carns, nyoquis de botifarra, botifarra i galets. Per acabar, no podia faltar el famós pastís de formatge de La Pedroche. El preu d'aquest menú és de 90 euros totes dues persones i només es ven a través de l'aplicació de Glovo.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat