Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
CentOnze
Foto: CentOnze

Els millors menús de Nadal a Barcelona

Els grans hotels i restaurants de la ciutat us deslliuren de cuinar per a tota una tropa

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Nadal i els àpats: el maldecap més gran d'ençà que van fotre fora aquells dos del paradís per menjar pomes a deshores. Sí, ja sé que no lligueu els gossos amb llonganisses, però que coi; si penques com una mula, al cap de l'any et pots permetre un petit luxe. Aquí teniu una tria selecta de menús que us proposen alguns dels grans hotels i restaurants de Barcelona, perquè hi endrapeu amb la família. I si esteu més pelats que un gat egipci, una opció és menjar en una de les millors pizzeries de Barcelona, que sempre vesteix i dona alegria. 

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Passant de cuinar per a 25!

Boa Bao
  • Restaurants

També es podria dir Boa-Sopa o Boa-Curri. En el sumptuós emplaçament de l’antiga galeria d'art Sala Gaspar, aquest restaurant panasiàtic ha fet una feina molt seriosa a l’hora de compilar receptes de tot el sud-est asiàtic. I per aquest Nadal han preparat una selecció de quatre plats molt difícils de trobar -o gairebé inèdits, vaja- a Barcelona.

Com entrants proposen uns delicats 'Jjin Mandu', dumplings al vapor farcits de carn de porc i kimchi, un dels ingredients estrella de Boa-Boa d'aquesta temporada, o un bau obert farcit de porc picant. Com a plat principal, trobem el Kai Phad Med-Mamoung, un saltejar de pollastre i anacards típics de Tailandia. Per últim, i pels més golosos, un suau i cremós mochi japonès amb gelat de sèsam, te verd, coco i mango. Una selecció que compta amb versió vegetariana amb Heura i que estarà disponible fins al 6 de gener. No és un menú tancat, però surt per uns 30 euros. No temeu: racions abundants i delicioses, ningú sortirà amb gana. 

Casa Seat Ametller Origen
Foto: Time Out Barcelona

Casa Seat Ametller Origen

Poca broma, que l'acollidor restaurant de Casa Seat -que per cert el dirigeix el mateix maître Eddie Arola, professional eficaç i amable on els hagi- ofereix una oferta d'esperit nadalenc absolut i amb una qualitat-preu a prova de colonització mental EUA.

Amb la logística de Casa Ametller, per 42 euros et posen en la taula un joc nadalenc amb quatre passos i postres, amb vi sense racionar inclòs. Veiem: Bombó de salmó fumat farcit de ricotta, nabius i fruts secs, Escudella de Nadal i galets farcits amb pilota, el caneló de rostit amb beixamel trufada de Nandu Jubany, i el garrí rostit amb pastís de poma alemany de la casa (foto).

 

Publicitat
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4

Els que diuen que la cuina marinera és més saborosa com més a prop s’és de les onades del mar tenen tota la raó del món. I és que el Nadal es passa millor amb vistes al mar, també (ja us regalo aquests pobles nevats i aïllats). Ca La Nuri proposa un menú d'excepcional qualitat-preu amb el millor del mediterrani: pica-pica amb daus de salmó, bunyols de gamba i bacallà, cloïsses a la marinera, pernil ibèric... I per triar, arròs sense treball amb marisc, turbot amb cremós de pastanaga o filet de vedella i foia d'ànec. Postres, i vi sense racionar, més aigua i cafè, per 50 euros. Això és pel dia de Nadal. De l'1 al 6 de gener, inclou torrons i copa de cava. Una ofertassa. 

  • Restaurants
  • Mediterrània

El Xiroi és el germà més desenfadat de Ca La Nuri. La carta és fresca i eclèctica i hi conviuen plats internacionals amb plats clàssics de mar molt nostres (calamars a l’andalusa, paella, fideuà). I per celebrar el dia de Nadal amb els peus a la sorra, aquest xiringuito de luxe proposa un menú a 45 € que inclou sis entrants de pica-pica (croquetes d'escudella, gambes amb allada o pernil ibèric, entre d'altres) i segons plats com risotto de marisc, peix fresc del dia al forn o filet de vedella amb parmentier i trufa. Amb vi, aigua, cafè, postres, cava i torrons, gairebé al mateix preu pel qual ho fas a casa, tu. 

Publicitat

Ubicat en plena Rambla de Barcelona, el restaurant de l'Hotel Le Méridien és una aposta segura, tant per la seva qualitat -gastronomia treballadíssima i directa- com pel seu preu. I que se'n pot dir d'aquest fabulós menjador envidrat, des d'on es domina tot el moviment del passeig en una bombolla de pau. 

Sota el concepte de proximitat, proposen menús de Nadal i Sant Esteve, elaboracions amb producte procedents directament del Mercat de la Boqueria, a 111 metres, asseguren. Nadal: una esplèndida àgape amb croqueta de cua de bou, entre altres aperitius o escudella i carn d'olla o completa o capó de Nadal, postres i begudes, per 79 €. Sant Esteve: trio d'entrants abracadabrants (¡Bikini de peix amb mozzarella i cereals!) i de segons canelons gegants amb beixamel trufada o xai confitat a baixa temperatura amb cremós de castanyes per 69 €. 

Lasarte
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Eixample
  • preu 4 de 4

Lasarte i Oria de Berasategui, Casagrande i Goikoetxea reuneixen quatre estrelles Michelin en un mateix espai. Són l'epicentre de l'alta gastronomia en Barcelona. I la seva oferta de menús nadalencs és impresionant. En Oria, Berasategui ha adaptat la seva filosofia del gaudi a la tradició nadalenca catalana, per mitjà de diferents menús per cada festa: menús degustació curts entre 95 € (Sant Esteve), 125 € (Nit de Nadal) i 140 € (Nadal). Són plats festius i directes, com escudella o un entrecot d'anoll amb la seva terrina, suc de ruca i tubercles cremosos que porten la marca de la casa. A Lasarte puja la complexitat i el preu, és clar. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Catalana
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 3 de 4

On hi hagué el Mató de Pedralbes –un restaurant d'aquells on tothom hi ha fet un sopar de feina almenys un cop a la vida– ara s'hi aixeca el Bistró Mató. I el Grup San Telmo aquí ha fet les coses bé, molt bé. La carta són uns grans èxits infal·libles amb tot el bagatge d'aquest grup de restauració, amb especial èmfasi en la brasa i el producte de temporada. A l'encant brutal d'aquest lloc s'hi afegeix que han preparat menús de Nadal i Sant Esteve amb sabor clàssic i producte d'alta categoria. Plats per compartit de petxines variades a la brasa, tacs de salmó marinat, foia amb confitura de figues, i de segon a escollir entre filet rossini -amb salsa trufada- o rèmol al forn. Postes a tutiplén, torrons i vi per 62 € per cap. Si preferiu segons d'escudella i carn d'olla, 56 € per cap. 

  • Restaurants
  • Vegetariana
  • El Raval
  • preu 2 de 4

El restaurant ovolactovegetarià Teresa Carles celebra les festes amb menú de Nadal i un altre Cap d'Any que reuneix els plats més tradicionals d'aquestes festes en la versió vegetariana. Amb la xef Teresa Carles al capdavant, referent en artificis de cuina vegetariana tan saborosa com saludable, han preparat un menú degustació per compartir: per 30 €, cinc plats nadalencs amb èxits com l'escudella vegetal, amb pilota catalana i botifarra 'plant-based', o un caneló XXL, amb gírgoles i bolets amb beixamel trufada (amb postres, vi, aigua i cafè). I per Cap d'Any, cinc entrants i un principal més vi, aigua, el raïm, postres i cotilló per 50 € (i la possibilitat de provar el 'cachopo' vegà).

Publicitat
SOLC Restaurant
  • Restaurants
  • Catalana
  • Dreta de l'Eixample

Nadal a tutiplé al SOLC, el restaurant de l'hotel Majestic, d'estricta ètica de proximitat i que treballa sota la filosofia de directe de la granja a la taula. El xef assessor de l'hotel, Nandu Jubany, el xef executiu, David Romero, i el xef del restaurant SOLC, Lluís Llamas, han dissenyat una proposta nadalenca integral, que passa per un sopar de Nit de Nadal amb plats com un 'steak tartar' de vedella amb tòfona negra i plats principals per caure de cul: sopa Bullabessa al safrà amb escamarlà i peix de roca; esquitxada de gamba blanca amb alvocat; espatlleta de cabrit de llet amb coca de carxofes i foia gras. Postres: tronc de Nadal de mandarines i castanyes; i els torrons i neules amb nata muntada. Tot això marinat amb vins del celler de Majestic. El sopar té un preu de 120 €, i el dinar de Sant Esteve costa 110 €. 

  • Hotels
  • Ciutat Vella

Aquest hotel de disseny extraordinari -ja és un clàssic de la ciutat, del tot integrat amb el barri- es caracteritza per tenir una oferta gastronòmica de gran qualitat-preu: el luxe de menjar en un 4 estrelles emblemàtic a preus que no piquin tant. I pel dia de Nadal han disposat d'una oferta d'allò més apetitosa: un primer de canelons de rostit i foie i segons a triar. De postres, perla de xocolata, torrons i barquets inclosos, així com les begudes. Tot per 39 €: per ser el dia de Nadal, és un regal. I el seu no menys emblemàtic 'brunch' -dels més veterans de la ciutat- inaugura el 2021 amb un bufet lliure amb DJ, per 37 €. La dieta l'haurem de deixar pel dia 2, home. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Mediterrània

A tocar de la Rambla Catalunya, entre les parades de Provença i Diagonal, trobareu aquest restaurant que amb el seu nom ho diu tot: estimen el verd i us contagiaran la seva passió pel 'green food'! I han preparat un menú de Nadal d'allò més casolà, saludable i apetitós, d'esperit vegetarià però apte per consumidors de proteïna animal de qualitat. Canelons de bolets i tofu amb beixamel de trufa, sopa de galets 'plant based' i croquetes meloses d'espinacs i pastanagues són alguns dels primers. De segon també hi ha possibilitat vegetariana, però ens testen amb un confit d'ànec amb salsa de vermut i taronja o un suquet de rap. Amb postres casolans especialitat de la casa -pastís de llima amb gel de yuzu i merengue italià 'plant based'- més una beguda, 38 €. Res malament. 

 

Contingut patrocinat
Bar Veraz
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • preu 2 de 4

De què va? El restaurant de l'hotel Barcelona Edition, el Bar Veraz –comandat pel xef Sebastià Mazzola– ofereix un enfocament creatiu sobre la cuina de tota la Mediterrània, i la verita és l'home té talent i ambició per soprendre i satisfer tant el local com el turista. 

I què hi menjaré? Doncs pels dies 24, 25 i 26 s'han empescat un menú degustació amb plats pensats per compartir que passen per l'escudella i carn d'olla, caldereta amb rap i gambes, canelons de pollastre i foie i el guisat de cuixa de xai amb panses, prunes i pinyons, que són una apoteosis de cuina catalana moderna ben entesa. Tot plegat, per 70 € (amb aigua i cafè). I tenen opció de menú infantil.  

Publicitat
Elsa y Fred
  • Restaurants

Un sarau per aquest Cap d'Any i acabar bé el 2021: el fenomenal 'gastrobar' Elsa y Fred -dels que donen sentit a aquesta etiqueta tan agosarada- proposa un sopar de Cap d'Any a un preu assequible si tenim en compte que és la nit més cotitzada de l'any. Quatre entrants calents de luxe: tàrtar de gamba vermella i mango, foia mi-cuit al cacau amb fruits vermells, carxofes confitades amb pernil ibèric, i dim sum d'escudella amb consomé. De plat principal, tentacles de pop amb albergínia al miso i rossinyols trufats, i filets de vaca vella (tots dos, no cal escollir). Tot això més dues postres, vi sense traves, aigua, cafè, cava i cotilló per 110 €. Una passada, escolta. 

  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Sant Gervasi - Galvany
  • preu 3 de 4

Sergi de Meià torna a tenir un restaurant amb nom propi a Barcelona, on fa el que ha fet sempre: treballar amb una trentena de proveïdors de confiança, km0, per oferir cuina d'autor amb voluntat ecològica que ell mateix denomina com "cuina absolutament de proximitat".

I ha tornat a Barcelona en un nou espai, al carrer Laforja. Per començar, proposa un menú de Nadal d'alt voltatge: escudella amb gelats, carn d'olla amb verdura, capó del Penedès farcit a la catalana i trufat, fruita de temporada, torrons i neules, vi, aigua i cava, a 75 € el comensal. I per Sant Esteve, mateix preu amb canelons de primer i un segon de suquet de peix de roca o xai de llet de Pallars al forn. La tradició catalana a la seva màxima (i moderna) expressió.

 

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat