Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Persona llegint un llibre
Foto: Shutterstock

Els llibres més demanats a les biblioteques de Barcelona el 2020

'Canto jo i la muntanya balla', d'Irene Solà ha estat el llibre més prestat; mentre que 'Boulder' ha estat el més sol·licitat en versió 'e-book'

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

El 2020 ha sigut un any atípic per tots i un dels espais que s’ha vist afectat per la pandèmia han sigut les biblioteques. Però això no ha suposat un impediment pels apassionats de la lectura, ja que es van poder aprofitar els serveis de préstec digital i presencial, i això ha sigut possible gràcies a la Xarxa de Biblioteques Municipals

Aquí us deixem una llista dels llibres que han estat més prestats el darrer any per si encara us animeu a fer-ho! Aprofiteu ara que tenim més temps a causa de les restriccions

1. 'Canto jo i la muntanya balla', d’Irene Solà

Els personatges de la segona novel·la d'Irene Solà saben mirar on arriba la llum, van més enllà de la Mia, en Jaume, la Sió. Respiren i corren com els cabirols, però també grunyen com els ossos, volen com els fantasmes i s'amaguen com les bruixes. Són veus del Pirineu, que l'autora desglossa per capítols en un collage sensacional. –Andreu Gomilla

'Canto jo i la muntanya balla'
Foto: Anagrama

2. 'La cara norte del corazón', de Dolores Redondo

Funciona com a preqüela de la famosa Trilogia de Baztan. En aquesta, però, Redondo ens transporta als orígens i la joventut de la ja coneguda Amaia Salazar que anirà com a col·laboradora de l'FBI a la recerca d'un assassí que ataca a les seves víctimes després de catàstrofes naturals. L'acció ara té lloc a Nova Orleans.

'La cara norte del corazón' de Dolores Redondo
Foto: Destino

3. 'Paraules que tu entendràs', de Xavier Bosch

Un retrat intimista sobre l'amor, les deslleialtats, les relacions obertes, les crisis de parella i els secrets. La Mara Lincoln i el Xavier Vera són els protagonistes, però no estan sols, els acompanyen dues parelles més –amics de fa molts anys– en moments vitals molt diferents.  

'Paraules que tu entendràs', de Xavier Bosch
Foto: Columna

 

4. 'Boulder', d'Eva Baltassar

'Boulder' parla de la solitud i la maternitat. La protagonista de la novel·la és una cuinera que treballa en un vaixell i li agrada estar sola. Un dia coneix a Samsa qui l'animarà a ser mare amb tot el que això li comportarà emocionalment i psicològicament, ja que no és el seu desig. És una exploració profunda i íntima de la maternitat i el que significa ser mare per a la protagonista. Ha sigut el més llegit en format 'ebook'. 

'Boulder', de Eva Baltasar
Foto: Club Editor

5. 'La chica de nieve', de Javier Castillo

Javier Castillo sap com submergir-nos en novel·les policíaques i tornar-nos bojos. 'La chica de nieve' és la història de la desaparició d'una nena durant una celebració a Nova York. Cinc anys després, els seus pares reben unes imatges molt inquietants on es veu la seva filla viva. Un misteri que intentarà resoldre tant la periodista Miren Triggs, com nosaltres mateixos. 

'La chica de nieve', de Javier Castillo
Foto: Suma

6. 'La pacient silenciosa', d'Alex Michaelides

Michaelides ens introdueix a la ment de dos personatges persistents i incansables en aquest thriller psicològic. Alícia, una dona casada i aparentment feliç mata al seu marit i decideix guardar silenci per sempre –el títol no dona marge a la imaginació–. Per altra banda, Theo Faber és un psicoterapeuta decidit a descobrir tota la veritat i desentranyar el misteri. 

'La pacient silenciosa', d'Alex Michaelides
Foto: Amsterdam

7. 'Wonder', de R.J. Palacio

Una història entranyable i tendra sobre August, un nen amb una deformació facial que va per primer cop a l'escola i coneix a altres nens de la seva edat amb tot el que això li comportarà emocionalment. Una història de superació personal, sobre el valor de la família, l'amistat i de denúncia contra l'assetjament escolar. Ha sigut el títol juvenil més demandat de les biblioteques de Barcelona i també ha inspirat una pel·lícula. 

'Wonder', de R.J Palacio
Foto: La Campana

8. 'Mentida', de Care Santos

Una novel·la juvenil sobre els primers interessos amorosos i les xarxes socials. La Xènia, una bona estudiant amb expectatives d'anar a la universitat, coneix a un noi per internet que mai no ha vist, però que li agrada. La identitat d'aquest misteriós noi jugarà un paper clau i acabarà conformant una història de rerefons social. 

'Mentida', de Care Santos
Foto: Edebé

9. 'Invisible', d'Eloy Moreno

Una novel·la per a tots els públics que reflexiona sobre la indiferència i callar en situacions injustes o discriminatòries. Un llibre emotiu i punyent perquè parla d'experiències reals. Si us fixeu bé, veureu que els llibres d'Eloy Moreno no tenen contraportada, això és perquè l'autor prefereix que la gent s'endinsi directament en el seu univers sense informacions prèvies.

'Invisible', de Eloy Moreno
Foto: Nube de tinta

10. 'Normal people', de Sally Rooney

Una història d'amor de gent normal i per a gent normal. Profunda i complexa, el llibre explora l'enamorament entre dos joves de classes socials diferents d'un poble petit d'Irlanda. La seva relació –d'anades i vingudes– està marcada per problemes de comunicació on mai no s'acaben de mostrar tots els sentiments. A vegades l'amor no és suficient... Va ser el títol en llengua estrangera més demandat del 2020, potser l'èxit de la sèrie irlandesa té alguna cosa a veure. 

'Normal People', de Sally Rooney
Foto: Faber and Faber

11. 'The Flatshare', de Beth O'Leary

Una història d'aquelles romàntiques enganxoses que sempre ens acaben agradant. 'The flatshare' segueix la relació de dos companys de pis que mai no s'han vist en persona perquè tots dos protagonistes tenen horaris completament diferents: Tiffy Moore treballa de dia i Leon Twomey de nit. La seva interacció social es basa només a parlar per 'post-it'. Sorgirà l'amor sense primera vista? 

'The flatshare', de Beth O'Leary
Foto: Quercus Publishing

12. 'The Guardians: a novel', de John Grisham

Una història sobre discriminació racial, corrupció, manipulació política i lluita per la igualtat. Quincy Miller, un jove negre de Florida és sentenciat a cadena perpètua per un assassinat que no va cometre. Després de vint anys a la presó, contacta amb l'advocat Cullen Post que portarà el seu cas i descobrirà uns entramats alarmants sobre el sistema penitenciari estatunidenc. 

'The guardians', de John Grisham
Foto: Bantam

NO T'HO PERDIS: Una línia de trens nocturns connectarà Barcelona amb 13 ciutats europees

Llegeix el número de febrer de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat