Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els millors espectacles de carrer i cultura tradicional de la Mercè 2020

Entre el 24 i el 27 de setembre hi actuaran 150 companyies distribuides per 13 espais de la ciutat

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

Després d'haver presentat el pregoner, el cartell, actes com el Piromusical i la programació de concerts, faltava el gruix dels espectacles de carrer, juntament amb la programació de cultura tradicional de la Mercè. Tots els actes i espectacles, com és obvi, estaran adaptats a les mesures de distanciament, amb aforaments limitats i entrades gratuïtes que ja es poden reservar des d'avui mateix al web de la Mercè.

Els dies 24, 26 i 27 de setembre hi actuaran 150 companyies repartides per 13 espais de la ciutat, el que farà de la Mercè 2020 la festa major més descentralitzada. En el cas de la programació d'arts de carrer, es distribuirà per tota la ciutat (10 districtes) i descobrirà nous espais on encara no s'havien programat espectacles. Aquests són els espais i els esdeveniments més destacats en la programació del MAC (Mercè Arts de Carrer) i cultura tradicional de la Mercè 2020.

Cultura tradicional

Diferents espais articularan la reconversió dels actes relacionats amb la cultura tradicional. Actes fonamentals de la festa com són el Correfoc o les diades castelleres no es podran celebrar a causa de la pandèmia. El que sí que hi haurà serà diferents escenaris, el principal dels quals serà el Moll de la Fusta que concentrarà bona part dels actes de cultura tradicional com ara tabalers, diables, bèsties i cantada d'havaneres, entre molts altres. També la plaça Joan Coromines acollirà exhibicions de danses vives de cultura tradicional. Altres com les colles geganteres es repartiran per diversos escenaris de la ciutat.

Parc de la Ciutadella

Continuarà com un dels espais de referència per als àmbits de la dansa, el teatre físic i els espectacles més relacionats amb la tecnologia. S'hi podran veure alguns dels espectacles més destacats, com és el cas de 'Nautilus', del neozelandès Trygve Wakenshaw, o 'Excalibur' de Las Hermanas Picohueso, o l'espectacle de Les Impuxibles 'Des-espera al MAC', una peça breu de dansa-teatre interpretada per Ariadna Peya, Clara Peya i Marc Soler.

Les impuxibles
Les impuxiblesFoto: Les impuxibles

Parc de la Trinitat

El Hip-hop, el 'break' i les arts més urbanes seran les protagonistes d'un escenari on també podrem veure espectacles de la dansa contemporània més inquieta. Un programa arrelat a la ciutat de Barcelona però també més enllà. Hi destaquen la companyia BrodasBros, que presentarà 'Sliders', espectacle de dansa amb patins, i l'artista de Granada Bboy Shyno, una institució del break dance.

Jardins dels Drets Humans (Zona Franca)

Serà un dels espais que descobrirà aquesta edició de la Mercè. S'hi programaran espectacles que tenen la Mediterrània com a protagonista, com és el cas del circ de 'Peix' d'Hotel locandi, una reflexió sobre el turisme de masses a Mallorca, 'Oyun' de Fedito o l'espectacle de clowns 'Nàufrags' de la Industrial Teatrera.

Peix
'Peix' d'Hotel IocandiFoto: Icub

Parking Shakespeare (Parc del Nord, Fort Pienc)

Qui pensava que aquest any de pandèmia no hi hauria Parking Shakespeare al Parc del Nord s'equivocava. La companyia presentarà a l'aire lliure la reposició de 'Les alegres casades de Windsor', dirigida per Marc Rosich, un dels seus espectacles més celebrats, l'humor com antídot contra les desgràcies del present. Hi faran doblet dissabte i diumenge, a les 12 i a les 17.30 h.

El parc de l'Estació del Nord ple per veure 'Tot va bé si acaba bé', de Parking Shakespeare
El parc de l'Estació del Nord ple per veure 'Tot va bé si acaba bé', de Parking ShakespeareFoto: Parking Shakespeare

Pallassos Sense Fronteres (diferents patis de l'Eixample)

Tortell Poltrona, pregoner de La Mercè d'enguany, i Pallassos Sense Fronteres ompliran de programació alguns dels patis recuperats de vuit interiors d'illa de l'Eixample. Setze espectacles diferents¡ que es concentraran el dia 24 de setembre, entre els quals teniu 'Post-Clàssic', que permetrà veure alguns dels números que el mateix Poltrona fa anys que havia deixat de fer. Es podrà veure als Jardins Constança d'Aragó i als Jardins de Safo.

Ateneu 9 Barris (Programació de Plaça Trobada)

El circ tornarà a ser el nexe de la proposta que l'Ateneu 9 Barris programa just al costat de la seva seu, a la plaça Trobada. Hi haurà dos espectacles. A les 12 i 16 h es podrà veure 'Crazy Safari Circus' i a les 19 h reposaran 'Garbuix', una de les seves produccions més sonades dels últims anys, protagonitzada per artistes femenines expertes en disciplines com la bicicleta, el trapezi, pal i molt d'humor.
 

Ateneu Popular 9barris
Ateneu Popular 9barrisFoto: Ateneu Popular 9barris

Circ contemporani al Castell de Montjuïc

El circ tornarà a ser protagonista dels espectacles que es faran al castell de Montjuïc. Serà un combinat d'11 artistes en forma de cabaret que portarà el nom d''ADN de Circ', a més d'altres propostes com les dels populars clowns Toti Toronell i Pere Hosta ('Slow Olow') i altres companyies com Delrevés DansaVertical.

Dansa contemporània al recinte de Sant Pau

Els Jardins de l'Hospital de Sant Pau acolliran gran part dels espectacles que no es van poder realitzar a la Quinzena de Dansa Metropolitana. El dia 24 de setembre, doncs, hi passaran pel recinte artistes com Mar Gómez, Lali Ayguadé, Chey Jurado o Juan Carlos Lérida.

Parc Central del Poblenou

Serà un espai dedicat al món dels contes i la literatura i pensat per als més menuts, de 2 a 8 anys. Hi veurem espectacles inspirats en contes clàssics que ocuparan tres espais escènics. Bona part dels espectacles són reprogramacions del festival Món Llibre 2020, que enguany no es va poder realitzar.

Parc Centre Poblenou
Foto: Ajuntament de Barcelona

Parc de Joan Miró

Hi trobarem un nou espai pensat específicament per al públic familiar, amb espectacles destacats com 'Asteroid', de la companyia Campi qui pugui i 'Hamelí', de Xip Xap Teatre, espectacle que barreja titelles i intèrprets en escena

Jardins de Ca n'Altimira

Hi veurem espectacles de teatre de titelles per a públic familiar. Un recorregut amb animacions i acompanyaments musicals amb cinc espectacles diferents entre els quals destaca 'Daltabaix', de Matito.

 

NO T'HO PERDIS: Així seran les Festes de la Mercè 2020

Últimes notícies

    Publicitat