Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
L'Anna i l'Oriol Carrió, una pastisseria jove
Foto: Ricard Martín L'Anna i l'Oriol Carrió, una pastisseria jove

Els millors panellets de Catalunya es fan a Barcelona

La pastisseria Carrió, a Gràcia, ha guanyat el tercer concurs de panellets de Catalunya

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Els panellets són una elaboració molt senzilla, però ens tornen bojos. I aquest any hi haurà cues per comprar els de la pastisseria Carrió, a Gràcia: han guanyat el tercer concurs de la Ruta de Millors Panellets de Pinyons Artesans de Catalunya, que organitza Panàtics i el Gremi de Flequers de Barcelona.

Un jurat especialista ha considerat que ells ho fan millor que la resta de 37 pastisseries contrincants: els aspectes que han valorat són l’estructura global, la imatge exterior, qualitat dels pinyons, la valoració del massapà i el sabor i l'estructura en boca.

L'Oriol Carrió, a l'obrador i la seva germana Anna, a vendes, són la segona generació d'una pastisseria de barri i familiar que es va fundar el 1983, lluny del segle llarg de caixet burgès d'institucions de la zona alta. "Això possibilita que les vendes creixeran una mica més, però sobretot me n'alegro molt per l'orgull que senten els clients", explica l'Oriol, un pastisser de 34 anys –la seva germana en té 26– que ha modernitzat un negoci clàssic amb un toc autoral i alta qualitat. "Som de barri, però ens hem especialitzat amb un toc personal i tecnologia d'ara". El 2019 ja van guanyar el premi a la Millor Coca de Sant Joan. 

L'Oriol Carrió a l'obrador
Foto: Ricard MartínL'Oriol Carrió a l'obrador

Tasto un panellet i sí, és perfecte. Carrió revela que la seva recepta, a més de farina d'ametlla, sucre, ous i pinyons, hi posa un xic de patata. Patata als panellets és un debat quasi anàleg a la ceba a la truita. "Té tot el sentit del món. Si compres uns panellets a 65 euros el quilo, i l'endemà estan secs i durs, t'emprenyes. Una mica de patata conserva la humitat dos dies", raona (afegeix que li han trucat pastissers "crucificant-lo" perquè hi barreja el tubercle). 

Pastisseria Carrió
Foto: Ricard MartínPastisseria Carrió

Aquest any els panellets tornaran a sortir cars: "Al final, la pastisseria és un producte de luxe, i no és només el preu del pinyó i l'ametlla, sinó els increments de subministraments i lloguers", posa en context. Li podeu demanar a Carrió totes les receptes i trucs que se uns acudeixin: "Al client que vol aprendre coses, que pregunti i li explico. T'has de buidar per tornar a omplir-te", és la seva generosa filosofia. 

NO T'HO PERDIS: Els millors dolços de Barcelona 

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat