Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Platja nudista a Calella
ShutterstockPlatja nudista a Calella

Els nudistes a Catalunya fan campanya contra els turistes vestits a les platges

Molts prefereixen evitar aparèixer al fons de les selfies mentre prenen el sol

Liv Kelly
M. P. Muñoz
Escrit per
Liv Kelly
Traduït per
M. P. Muñoz
Publicitat

Entre les millors platges de Catalunya, unes 50 tenen una associació de dècades amb l'acollida de banyistes nudistes. Tot i això, els nudistes que freqüenten aquestes platges estan indignats per les masses de turistes que han començat a arribar, encara vestits. 

Furiosos per la “falta de respecte” mostrada a la tradició, els nudistes contraataquen. 

El veterà naturista Segimon Rovira lidera una campanya en nom de la Federació Naturista-Nudista de Catalunya i ha escrit una carta a la conselleria d'Igualtat sol·licitant una reunió per abordar el que es descriu com “la discriminació que enfronten els nudistes a les platges de Catalunya".

El grup també està llançant campanyes a les xarxes socials, senyalització i protestes per crear consciència que certes platges són per als que prefereixen estar en contacte amb la natura. 

Invasió tèxtil

La "invasió tèxtil", com en diuen els mitjans, ha estat catalitzada per l'elevat nombre de turistes i les xarxes socials. Molts viatgers que escriuen blogs i guies sovint han esmentat l'excepcional bellesa natural de les zones de platja, sense mencionar-ne els vincles amb el nudisme. 

Els turistes opten per romandre en vestit de bany, cosa que fa que alguns nudistes se sentin molt incòmodes. 

"Hi ha nudistes que han deixat d'anar a algunes platges perquè estan massa concorregudes i hi ha massa gent amb banyador i se senten incòmodes. La gent que està nua no vol acabar amb fotos seves a les xarxes socials", va afirmar Rovira. 

Alguns nudistes valents han perseverat, però després han sigut objecte de rialles i mirades. Com es podia esperar, les dones tenen més probabilitats de patir abús verbal. Rovira va explicar que l'objectiu de tenir zones nudistes dedicades és garantir la seguretat i el benestar dels que hi vulguin participar. 

Esperem que la campanya pugui ajudar els nudistes a recuperar els espais segurs a les costes catalanes. 

NO T'HO PERDIS: platges genials a menys de mitja hora de Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions de lleure i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat